Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’dan örnek hareket

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’dan örnek hareket
Tüm Akdeniz bölgesinin ING Türkiye Basketbol Süper Ligi'ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü bu defa da örnek bir...

Tüm Akdeniz bölgesinin ING Türkiye Basketbol Süper Ligi'ndeki tek temsilcisi durumunda bulunan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü bu defa da örnek bir davranışa imza atıyor. SMA hastası 15 aylık Ada için Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü ve Sonperiyot48 taraftar grubu kolları sıvadı.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü SMA hastası 15 aylık Ada için kolları sıvadı. 8 aylıkken SMA Tip 2 teşhisi konulan Koray Dalarslan ve anaokulu öğretmeni Burçin Dalarslan çiftinin 15 aylık kızı Ada için destek çağrısında bulunuldu. Dalarsan çifti, Ada’nın yurt dışındaki gen tedavisiyle sağlığına kavuşabileceğini belirterek belirtmesinin ardından destek çağrıları büyüdü.

Bu çağrıya kayıtsız kalmayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü ve Sonperiyot48 adlı taraftar grubu sosyal medya hesaplarından yardım kampanyasına destek çağrısında bulundular.

Konuya ilişkin olarak Kulübün resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapılarak, ‘’SMA Tip-2 hastası minik Ada Dalarslan için sporseverleri desteğe davet ediyoruz!25 Aralık Cuma günü Fethiye yerel pazarında kurulacak stantta satılmak üzere getireceğiniz ya da bağış amacıyla stanttan satın alacağınız ürünlerden elde edilecek gelir, Ada’nın tedavisinde kullanılacak. Bu kampanyaya vereceğiniz destekle hem bir bebeğin yaşamına kendi ayakları üstünde devam etmesine yardımcı olacak; hem de sevdiklerinize ve ihtiyaç sahiplerine iyilikle alınmış hediyeler verebileceksiniz. Bu Cuma günü pazardaki standa gelerek vereceğiniz veya IBAN üzerinden ulaştıracağınız tüm destek bir bebeğin ayağa kalkmasını sağlayacak. SMA hastalığı, genetik olarak geçen ve Türkiye’de her 30-40 kişiden birinin taşıdığı bir hastalıktır. Hem anne, hem de babanın taşıyıcı olması durumunda yenidoğan bebek yüzde  25 olasılıkla #SMA hastası olarak doğar. Türkiye’de her 6000 yenidoğan bebekten birinde bu hastalık görülüyor. Hastalığın tek tedavisi, Amerika ve Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan #Zolgensma gen tedavisidir. Sadece 2 yaş altı bebeklere uygulanabilen bu tedavinin maliyeti yaklaşık 2.4 milyon Dolar (yaklaşık 19 milyon TL) civarındadır. Bu yüzden ailesi Ada için @adanin.elinden.tut instagram hesabı üzerinden yardım kampanyası başlatmış bulunuyor. Lütfen siz de bu kampanyaya destek verin. Bu iletiyi çevrenizle paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasına yardımcı olun.’’ denildi.

Öte yandan, Sonperiyot48 taraftar grubu mensuplarının da 25 Aralık Cuma günü Fethiye yerel pazarına giderek kampanyaya destek verecekleri öğrenildi.

Bu haber toplam 345 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.