LÜKS KONUTLARA MÜHÜR

LÜKS KONUTLARA MÜHÜR
Gazetemizin 25 Temmuz tarihli haberinde ‘Başkanın konutlarına mühür’ adlı haberin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmaris’te bulunan imara...

Gazetemizin 25 Temmuz tarihli haberinde ‘Başkanın konutlarına mühür’ adlı haberin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmaris’te bulunan imara aykırı konutlarla ilgili hareke geçti. Dün,  Marmaris Belediyesi’ne yakınlığıyla bilinen Kumtaş İnşaat’a ait lüks rezidans, projeye aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Rezidansta dairesi olanlar mührü sökerek evlerine girdi.

Marmaris Siteler mahallesinde milyonlarca lira değerindeki denize sıfır Yalı Rezidans’ın 60 dairesi projeye aykırı bulundu ve mühürlendi. Marmaris Belediyesi’ne yakınlığıyla bilinen  Kumtaş İnşaat’ın yaklaşık 5 yıl önce inşa ettiği rezidans, “Turizm alanına yapıldığı” iddiasıyla  ilçede uzun süre tartışma konusu olmuştu.  Nisan ayında Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş'un yaptığı şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri söz konusu rezidansta inceleme başlattı. İncelemenin ardından 60 daireden oluşan Yalı Rezidans’ın projeye aykırı olduğu tespit edildi ve mühürlendi.

Marmaris Belediyesi’ne yakın inşaat firmalarından Marmaris Yapı ve Kumtaş İnşaat’ın yaptığı binaların birçoğunun projeye aykırı olduğunu öne süren Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “Haksız kazanç ve nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla şikayette bulunmuş, "Bu firmalar kanunları hiçe sayarak inşaat yapıp satıyor, turizm bölgesi olarak ayrılan yerlere rezidans adı altında lüks konutlar yapıyor. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı zaten bu yolsuzlukları biliyordu. Yani hakları olamayan bir şeyi gasp ediyorlar. Sebepsiz bir zenginleşme var, sadece onları değil, onlar gibi çalışan herkesi şikayet ettim" dedi.  İlçede önümüzdeki günlerde Marmaris Belediyesi’nin CHP’li  Meclis üyelerine ait olan Marmaris Yapı ve Kumtaş İnşaat’a ait binanın mühürlenebileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.