MADEN İŞÇİLERİNİN KADERİ BELLİ OLDU!

MADEN İŞÇİLERİNİN KADERİ BELLİ OLDU!
Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü’nde, maden işçileriyle firma arasında görüşmeler, karara bağlandı.HABER MERKEZİYatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü’ndeki madencilik faaliyetleri, rezervlerin...

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü’nde, maden işçileriyle firma arasında görüşmeler, karara bağlandı.

HABER MERKEZİ

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü’ndeki madencilik faaliyetleri, rezervlerin tükenmesi ve yeni rezervde de mahkeme kararıyla faaliyetlerin durdurulması sonucu, sona ermişti. Bunun üzerine, firma yetkilileriyle, Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi ve genel merkezi arasında birçok görüşme gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmelerde, her iki taraf da şartlarını ve taleplerini diğer tarafa iletirken, yapılan görüşmelerin karara bağlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, emekliliği gelmiş 43 işçi, yasal hakları ödenerek emekliye ayrılacak. Özelleştirme sonrası 657 Devlet Memurları Kanunu’nun Geçici 43. Maddesi uyarınca sözleşmeli personel statüsü kapsamında çalışma imkanı var iken firmada çalışmaya devam etmiş 59 işçi ise, 4C kapsamında çeşitli kamu kurumlarına geçecek. Özelleştirme sonrası işe alınan ve kamuya sözleşmeli personel olarak geçme hakkı bulunmayan 193 işçi ise, 1 Ağustos itibarıyla ücretli yıllık izne ayrılırken, yıllık izinlerini tamamladıktan sonra 1 Ekim’e kadar ücretsiz izin kullanarak faaliyetlerine ara verecek. 1 Ekim’de ise, 193 işçi, yeniden işyerlerine gelerek işbaşı yapacak.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Osman İlhan ise, işçilerin her hangi bir mağduriyet yaşamaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.