Madencilerden Birlik Beraberlik Yemeği

Madencilerden Birlik Beraberlik Yemeği
Neval ÇOLAK- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Şubesi ve Muğla temsilciliği tarafından Muğla Demircioğlu Park...

Neval ÇOLAK- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Şubesi ve Muğla temsilciliği tarafından Muğla Demircioğlu Park Hotel Yağız Balo Salonu’nda meslektaşlar buluşması adı altında yemekli toplantı gerçekleşti.

Madencilerden Birlik Beraberlik Yemeği

4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla her yıl gerçekleşen birlik beraberlik yemeğine 300 kişi katıldı. Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Akdemir gecede konuşma yaptı. Meslektaşlar yemek buluşmasına İzmir-Muğla maden işletmecileri ve maden mühendisleri katıldı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şubesi Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Akdemir, Soma’nın önemli olduğunu vurgulayarak gerçekleşen birlik beraberlik yemeğindeki dostluğu, sevgiyi Soma’ya taşımaları gerektiğini ve Soma’nın üzerindeki sıkıntının atılması için Soma’ya tüm meslektaşlarını davet etti. Akdemir; “Her şeyin güzel olduğu bir ülkede yaşamayı diliyorum. Ekonominin güzel olduğu, insanların mutlu olduğu ve barışın hâkim olduğu bir ülke olsun istiyoruz. Demokratik, Laik ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir ülkede yaşamak isteyen maden mühendislerinin ve madencilerin Dünya Madenciler Günü kutlu olsun.” dedi.

Bu yemekte herkes yan yana, herkes eşit diyen Maden Mühendisleri Odası Muğla Temsilcisi Taki Güler; “Madencilikle ilişkili olan tüm paydaşlarımız burada. Bu tür organizasyonlarda çalışanlar ve sahipleri bir araya gelir. Madenin tozunu yutmuş herkes burada. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü her yıl kutluyoruz. Tüm meslektaşlar bir araya gelelim dertlerimizi karşılıklı konuşalım, arkadaşlarımızı, dostlarımızı hatırlayalım veya yeni dostlar kazanalım dedik. İş verenle çalışan aynı ortamı aynı havayı solusun istedik. Sorunlarını karşılıklı birbirlerine anlatabilsinler, patronlar çalışan aynı masada otursun dedik. Birçok işletmede yöneticinin kapısını çalıp giremezsin ama burada herkes yan yana, herkes eşit.” şeklinde konuştu.

Madencilerin bir araya geldiği birlik beraberlik yemeği müzik eşliğinde devam etti.

Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.