"Mahallem için gece gündüz çalışacağım"

"Mahallem için gece gündüz çalışacağım"
MUSTAFA İNCİ- Muğla’nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi Muhtar adaylarından Zekeriya Kargın Muhtar seçilmesi durumunda yapacaklarını Muğla Gazetesine anlattı.Muhtar adayı Kargın “ mahallem için telefonum 24 saat açık...

MUSTAFA İNCİ- Muğla’nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi Muhtar adaylarından Zekeriya Kargın Muhtar seçilmesi durumunda yapacaklarını Muğla Gazetesine anlattı.

Muhtar adayı Kargın “ mahallem için telefonum 24 saat açık olacak. Mahalle sakinlerim istedikleri an ve zamanda bana ulaşabilecek. Mahallem için gece gündüz çalışacağım” dedi.

1- Muhtar Adayı Olmaya Nasıl Karar Verdiniz ?

Zekeriya Kargın  “Yaklaşık 11 senedir Muslihittin Mahallesinde oturmaktayım. Mahalleme baktığımda Menteşe'nin gerek coğrafi olarak  gerekse nüfus olarak en büyük mahallelerinden biri olmasına rağmen belirli konularda sorunları olduğunu biliyorum. Örneğin bozuk yollar, kaldırımlar veya pazar yerine dair sorunlar yaşıyorduk mahalleli olarak. Bazı sorunlar takip edilerek, belediye ile ilgili başvurularda gerekli özen gösterilerek çözülebilecek sorunlar. Mahallesine ve yaşadığı çevreye duyarlı bir insanım. Arkadaşlarım, komşularım ve ailem muhtar adayı olmam konusunda beni cesaretlendirdiler. Ben de daha güzel bir mahalle için yola çıkmaya karar verdim” dedi.

2- Sizce Mahallenin en önemli sorunları nelerdir ?

Zekeriya Kargın  “Mahallemizin belirli bölgelerinde yol ve kaldırım bozuklukları var. Muğla çok yağmur yağan bir bölge olduğu için bazı sokaklarımızda yağmur yağdıktan sonra insanların hatta araçların bile geçemeyeceği su birikintileri olmakta, bu durum günlük yaşantımızı çok olumsuz etkilemekte. Bunların gerçekten önemli sorunlar olduğunu ve mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Onun dışında yaş ortalaması mahallemizde biraz yüksek yaşlı komşularımızın sayısı oldukça fazla. Ve bu komşularımız bir mahalle kültürü oluşturulmadığı zaman giderek yalnızlaşmakta, toplum dışında mutsuz olmaktadırlar. Herkesin bir birinin kapısını çalacağı , selam vereceği, hatırını soracağı güler yüzlü bir mahalle için çaba göstermek istiyorum. Hepimizin dayanışmaya, sohbete ve yan yana olmaya ihtiyacı var. Biz insanların birbirini tanıdığı, sokaklarında çocukların oyunlar oynadığı birbiriyle diyalog içerisinde bir araya gelebilen dayanışma duygusunun arttığı bir mahalle istiyoruz. Biz, ben ve aza adaylarımız aday olduğumuz andan itibaren mahallenin görünen ve görünmeyen sorunlarını belirlemeye , belirli sorunların çözümü için sokaklarda ki düzenlemelerle ilgili Menteşe Belediyesine başvurular yaptık. Bunların bir kısmı Menteşe Belediyesi tarafından  hızlıca çözüldü. Biz her bir mahallelinin yaşadığı sokağa sahip çıkmasını, sorunlarına duyarlı olmasını ve tüm olumsuzlukları birlikte çözmek taraftarıyız. Aynı zaman da yine kısa süre içerisinde Akyol pazarında ki trafonun yoğunluğu kaldırmamasından ötürü sürekli elektriklerin kesildiği bilgisini aldık bu konuyla ilgilide hemen Aydem'e ve gerekli yerlere ilettik” dedi.

3- Bugüne Kadar kaç işyeri kaç ev ziyareti yaptınız kaç seçmenle yüzyüze görüştünüz ? “Mahallelinin size karşı tutumu nasıl?

Zekeriya Kargın  “Bugüne kadar mahallemizde 6000’e yakın insanla yüz yüze görüşme şansımız oldu. Aday olduğumuz günden beri bu büyük mahalledeki tüm komşularımızı kapı kapı ziyaret ediyoruz. Her ziyaretimizde yaşanan sorunları ve talepleri de not alıyoruz, çözüme kavuşturabileceklerimizle ilgili harekete geçiyoruz. Daha önce böyle bir muhtarlık çalışmasının yapılmadığını söyleyenler oldu. Yani kısaca şimdilik tepkiler olumlu diyebilirim.

Esnaflarımızın hepsini tek tek dolaştık. Ziyaret ettiğimiz bütün ev ve işyerlerinden çok güzel ve sıcak  tepkiler aldık.

Bu ziyaretlerde kadınlara özellikle isteklerini ve sorunlarını soruyoruz. Onların mahalle ve kent yaşamına daha fazla dahil olabilmeleri için yapılabilecekleri not alıyoruz. Kadınlar ve çocuklar en öncelik verdiğimiz konuların başında geliyor.

4- Muhtar olduğunuz da mahallenize ilk hizmetiniz ne olacak ?

Zekeriya Kargın  “Bizim mahallemizde ki ilk hizmetimiz komşularımız evrak ve belirli işlerinden para talep etmeden karşılamak olacak. Seçilir seçilmez bütün komşularımızı tek tek gezerek teşekkür edeceğiz. Mahalleli ile ilişkilerimizi kesintisiz devam ettirip, gerçek bir  “komşu muhtar” anlayışını hayata geçireceğiz. Mahallelinin gelmesini beklemeyeceğiz biz de onların yanına gideceğiz, sorunlarını soracağız.  Daha kullanışlı ve daha merkezi bir yerde bir muhtarlık bürosu oluşturacağız. İnsanlar muhtarlığa sadece işlerini halletmeye değil çay içmeye, sohbet etmeye de gelecek. Oluşturmayı planladığımız kütüphaneden yararlanacak.

5- Aza Adaylarını Belirlerken Nelere Dikkat Ettiniz ?

Zekeriya Kargın   “Mahallemiz büyük bir mahalle olduğu için mahallemizde büyüklüğü de dikkate alarak coğrafi olarak bölgelere ayırdık ve bu bölgelerden birer tane aza adayı belirledik. İkinci kriterimiz de biz azalığı sadece görünürde birşey olarak değil mahallenin seçildikten sonra da sürekli işlerine koşturan bir konumda olması için buna vakit ayırabilecek emek verebilecek insanlardan seçtik. Yine meslek gruplarına göre de bölmeye çalıştık. Azalarımızın 3 tanesi esnaf 3 tanesi işçi 2 tanesi de emeklidir. Ayrıca 3 kadın ve 5 de erkek azamız var.

6-Son olarak söyleyeceğiniz bir şey var mı ?

Zekeriya Kargın  “Siz değerli basın emekçisi kardeşime ve Muğla Sözcü ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Muslihittin mahallesi sakinlerinden de bana güvenerek, birlikte dayanışma içinde mahallemizi yöneteceğimiz 5 yıllık bu  görevi bize vermelerini istiyorum. Birlikte çok daha mutlu, sorunları çözülmüş bir mahallede yaşayabilmemiz için elimden geleni azalarımız ile birlikte yapacağımızı düşünüyorum.

Nasıl bir mahalle hayal ediyorsak nasıl bir mahallede yaşamak istiyorsak bunu hep birlikte yapabiliriz. Kadınların çocukları ile birlikte kentin tüm alanlarına ulaşmaları, mahallelerinde çocukları için yaratacağımız olanaklarla , kurs ve oyun alanları ile kadınlara zaman yaratmak istiyoruz. Birbirinin iyi gününde ve kötü gününde yanyana duran dayanışma içinde yaşayan bir mahalle için çalışacağız. Dediğim gibi öncelikle yanı başlarında  “komşu muhtar” olmak istiyorum

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.