MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: AHMET ARDA ÇOLAKOĞLU Şeyh Mahalle Muhtarı

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: AHMET ARDA ÇOLAKOĞLU Şeyh Mahalle Muhtarı
Hazırlayan:Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Şeyh Mahalle Muhtarı Ahmet Arda Çolakoğlu ile devam ediyoruz....

Hazırlayan:

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: AHMET ARDA ÇOLAKOĞLU Şeyh Mahalle Muhtarı

Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Şeyh Mahalle Muhtarı Ahmet Arda Çolakoğlu ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Çolakoğlu ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, Menteşe’nin en genç muhtarı olduğu oldu.

“Genç muhtar olmaz algısı kırılmalı” diyen Ahmet Arda Çolakoğlu ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım.

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: AHMET ARDA ÇOLAKOĞLU Şeyh Mahalle Muhtarı

Sizi tanıyabilir miyiz?

1992 yılı doğumluyum, evliyim. Muğla’nın en genç muhtarıyım. Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunuyum. 2016 yılında mezun oldum, sonrasında babamın işlerini devam ettirmek için Muğla’ya geri döndüm. Küçüklükten beri vatandaş ve memleket ile ilgilenmeyi seviyordum. Muhtarlığa adaylığımı koymaya karar verdim ve sonrasında en genç muhtar olarak seçildim. Hatta Hamle Gazetesinin düzenlediği Yılın Enleri projesinde yılın muhtarı olarak ödül aldım.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

31 Mart 2019 seçimlerinde muhtar olarak seçildim. Muhtarlıkta henüz ilk dönemimdeyim.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Şeyh mahallesi benim doğduğum mahalle ve iş yerimizde bu mahallede. Seçim dönemi sloganımda da dediğim gibi doğduğum ve doyduğum yerin muhtarı olmak istiyorum diye. Şeyh mahallesi kapsam anlamında geniş bir mahalle. Eski Muğla olarak adlandırdığımız bölgeye kadar çıkan bir mahalleyiz. Genel anlamda sakin ve güzel bir mahalle. Seviyorum mahallemi.

Mahallenizde çözüm bekleyen bir sorun var mı? Varsa nelerdir?

Mahallemde çözüm bekleyen elbette sorunlar var. Yukarı taraf dediğimiz eski Muğla bölgesinde bulunan sokaklarımıza doğalgaz henüz gitmedi. Başka afaki olarak bir sıkıntımız yok. Biz zaten sorunları çözmek için varız, bunun için uğraşıyoruz. Biz vatandaşımızın, şeyh mahallelimizin sesi olmak için buradayız.

Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışınız var?

Ben mahallenin sesi olarak buradayım. Sevgi, hoşgörü ve saygılı bir biçimde çözümlere odaklandık. Vatandaşların istekleri üzerine çalışmaya gayret ediyoruz. Tabi kendi gördüğümüz eksikliklere de hemen müdahale ediyoruz, tamamlamaya çalışıyoruz. Mahallelime hizmet vermeyi seviyorum, bu küçüklükten bir bende olan bir duygu. Muğla’ya da Menteşe’ye de genç yararlı ve dinamik bir muhtar olmaya gayret ediyorum. Mahallede ilk aday olduğumda tabi ki şaşırdılar. Tabi geçmişten beri tanıyorlar beni, mahallemizin çocuğu dediler. Seçim dönemi evleri tek tel dolaşarak, herkesin gönlünü kazanarak geldik buralara. Mahallelimin de yüzünü kara çıkarmadan bu işi tamamlamak istiyorum.

Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Muhtarın siyaseti olmaz. Ben hiçbir şekilde siyasete girmem. Ben aday olduğum günden beri bunu söylerim. Benim görevim mahallelime hizmet etmek, kimseyi görüşü için ayırmam.

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Gençler muhtar olmak için cesaretlenip aday olsunlar. Genç muhtar olmaz algısı kırılmalı. Ben biraz bu algıyı kırdığıma inanıyorum. Muhtarlık çok güzel. Ben yaptığım işi çok seviyorum, gençlerin yapabileceği bir iş olduğuna inanıyorum.

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.