MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: HAYATİ ZORLU (Karamehmet Mahallesi Muhtarı)

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: HAYATİ ZORLU (Karamehmet Mahallesi Muhtarı)
Hazırlayan: Sinem KorkmazMuğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Karamehmet Mahalle Muhtarı Hayati Zorlu ile devam...

Hazırlayan: Sinem Korkmaz

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: HAYATİ ZORLU (Karamehmet Mahallesi Muhtarı)

Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Karamehmet Mahalle Muhtarı Hayati Zorlu ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Zorlu ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, “Vatandaşın tek tek durumuna araştırdım ve yardıma ihtiyacı olan kişilere yardımları ulaştırdım” oldu.

“Mahallelime hakkaniyetli davranmaya çalışıyorum” diyen Hayati Zorlu ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım.

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: HAYATİ ZORLU (Karamehmet Mahallesi Muhtarı)

Sizi tanıyabilir miyiz?

Muğla doğumluyum. Evliyim 3 çocuk babasıyım. 2009 yılında muhtarlığa başladım.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

Muhtarlıkta 3’üncü dönemim. 2009 yılında Karamehmet Mahallesine muhtar olarak seçildim. Allah izin verirse de görevimi sürdürmeye devam edeceğim.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Karamehmet Mahallesi iki bölümden oluşuyor. İlk olarak lüks bir semtimiz Menteşe kooperatiflerinin olduğu bir bölgemiz var. Burası sonradan Karamehmet Mahallesine bağlandı. Şuanda o bölgede 3 bin 300 seçmenim var. Birde eski Akyol Pazar pazarının üst kısmı olan kademe bölgesi dediğimiz ve Sekibaşı Camii’nin üst kısımları kırsal kesimimiz var. Mahallem sakin huzurlu bir mahalle. 2009’dan bu yana muhtarlım süresi içerinde ne hırsızlık, ne gasp ne de kavga dönüş bir sorunumuz olmadı. Sorunları anında ele alıyoruz, şuana kadar aşamadığımız bir sorun ile karşılaşmadık.

 Mahallenizde çözüm bekleyen sorunlar var mı? Varsa nelerdir?

Mahallemde çözüm bekleyen sorunlar tabi var. İstek ve talepler bitmez. Şuanda bizim mahallemizde Menteşe Kooperatiflerin olduğu kısımda en büyük soru alt yapı sorunu. Kanalizasyon sorunuydu. Şuanda bu sorunumuzu çözdük MUSKİ Daire Başkanlığı bir arıtma tevzi merkezi kurdu. Belirli bir yere kadar hat döşendi fakat pandemi sürecinde bir ara verildi.  Birde Akyol Pazar Pazarı halk arasında kalktı, buraya bir daha gelemeyecek gündemleri vardı. Geçen hafta Bahattin Başkanımızla bu konunda çözümünü bulduk. Her Salı budan sonra Akyol Pazarı devam edecek. Bunun haricinde dün AYDEM ile görüştük. Uzun zamandır çözemediğimiz bir sorunu 2020 projesinin içerisine aldırttık. Mahallemizde ki elektrik hatlarının yer altına alınmasını istedik. Mahallemiz daha önceden tek katlı binalardan oluşan bir mahalleydi. Şimdi o binalar yıkılıp üç katlı binalar yapılınca, üçüncü katta oturan vatandaşları balkondan ellerini uzatsa elektrik hatlarına dokunabilecek mesafede. Şimdilik sıkıntımız bu. Şuan yatırım programına aldırdık bekliyoruz. Birde mahallemizin üst kısımlarında dar sokaklarımızda bir kanalizasyon sorunumuz var. Fakat belediyeye ilettik. Yani mahallemizde çözümü olmayan büyük bir sıkıntımız yok.

Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışı içindesiniz?

Sosyal demokrat düşünce adı altında çalışan biriyim. Siyasal düşünce benim için hiçbir zaman ön plana gelemedi. Her yiğidin tabi ki yoğurt yiyişi farklıdır. Benimde farklı. Örneğin Ramazan’da yardım kolileri dağıttık fakat herkese vermedik. Vatandaşın tek tek durumunu araştırdım ve yardıma ihtiyacı olan kişilere yardımları ulaştırdım. Mahallelime hakkaniyetli davranmaya çalışıyorum.

 Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Tabi ki her muhtarın siyaseti vardır. Fakat muhtarlık siyasetin içerisinde görüldüğü zaman muhtarlık yapılmaz. Çünkü seçim zamanı ben, her kesimden oy aldım. Vatandaşımı siyasi düşüncesi için ayıramam. Ben hizmet için varım. Her mahallelime eşit yaklaşırım.

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Gerçekleştirdiğiniz röportaj için çok teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 1999 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.