MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: KAMURAN FİDAN

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI:  KAMURAN FİDAN
Hazırlayan: Sinem KorkmazMuğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Camikebir Mahalle Muhtarı Kamuran Fidan ile devam...

Hazırlayan: Sinem Korkmaz

Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Camikebir Mahalle Muhtarı Kamuran Fidan ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Fidan, ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, mahallelisinin gece gündüz demeden her ihtiyacına koştuğu oldu.

Muhtarlığın siyasetin içerisinde görülemeyeceğini vurgulayan Kamuran Fidan ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım mı?

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI:  KAMURAN FİDAN

Sizi tanıyabilir miyiz?

1958 yılında Çiftlikköy de doğdum. Evliyim, 2 çocuğum var. Bir çocuğum kazada vefat etti. Diğer oğlum 24 yaşında. 35 sene kahvecilik yaptım. Kahvecilik yapmayı daha bu yıl bıraktım.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

2009 yılından bu yana muhtarlık yapıyorum. Muhtarlıkta üçüncü dönemimdeyim

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Mahallemiz çok güzel ve değeri olan bir mahalle. Şahidi Camii, Ulu Camii bizim mahallemizde bulunuyor. Maneviyat açısından da çok zengin bir mahalleyiz.

Mahallenizde çözüm bekleyen sorunlar var mı? Varsa nelerdir?

Mahallemizin çok görünen bir sorunu olduğunu söyleyemem. Yollarımız belediye tarafından yapıldı. Sadece mahallemizin yolları biraz dar fakat ona da yapacak bir şey yok. Eski Muğla mahallelerindeniz. Yapılmayan bir çıkmaz sokağımız kaldı, onu da ilettik yapılacak dendi. Çok büyük bir sorun değil mahallemiz için.

Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışı içindesiniz?

İnsanlarla iki ilişkilerimiz çok kuvvetli. Mahallelinin derdini dinlemek, çözüm bulmak önemli olan. Özellikle bu pandemi sürecinde daha çok mahallelimi ziyaret edip dertlerini dinledim. Her gün kapılarını çalıyorum, hemen hemen her eve girdik bu süreçte. Her eve elimizden geldiğince yardım poşetleri verdik. Herkese eşit hizmet vermeye çok özen gösteriyoruz.

Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Hayır, muhtarlık çok faklı bir şey. Biz mahalleli ile içli dışlı olan insanlarız. Birebir sorunlarıyla uğraşıyoruz. Muhtarlık siyasetin içerisinde görülemez. Bazı görenler mutlaka vardır fakat bence öyle değil. Biz herkesin muhtarıyız. Gece gündüz istedikleri zaman arayabilirler, aradıkları da oldu. Evim muhtarlığa çok yakın saat kaç olursa olsun hemen çıkıp geliyorum. 

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. İnşallah bu kötü günler geride kalır eski sağlıklı günlerimize geri döneriz. Tek dileğim budur.

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.