MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: Mehmet Öz (Müştakbey Mahalle Muhtarı)

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: Mehmet Öz (Müştakbey Mahalle Muhtarı)
Hazırlayan: Sinem KorkmazMuğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Müştakbey Mahalle Muhtarı Mehmet Öz ile devam...

Hazırlayan: Sinem Korkmaz

Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Müştakbey Mahalle Muhtarı Mehmet Öz ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Muhtar Öz ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, ‘benim tek işim mahallem’ oldu.

Mehmet Öz ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1952 doğumluyum. Valilikten emekliyim.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

Muhtarlıkta ikinci dönemimdeyim.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Mahallem Osmanlı döneminden daha önceki tarihlerde ev yapılmış. O tarihte kurulduğu için benim mahallem SİT alanı. Tarihi bir önem taşıyor. SİT alanından dolayı mahallede çok zorluklar çekildi. 47 yıldan beri hiçbir kuruluş bir şey yapmamış hep yama yapılmış yollara. Mahallenin sokakları çok dar ve dik yokuşlu olduğu için ve el arabası ile malzeme taşınırken zorlanıldığı için 47 senedir çok bir şey yapılamamış. Ben çok mücadele ettim, anıtlar kurulu izin vermedi. Mahallede imza topladım, nasıl istiyorlar diye. Daha sonra kilit taş yapımına karar verdiler. Mahalle kötü dökülebilirdi ama siyah asfalt dökülse yol altında kalan evlerin duvarları rutubet almayacaktı fakat kötü durur diye istenmedi. Geçen gün Bahattin Başkan ile görüştük rutubet alan evler için bir kurtarma çalışması yapacağız. Yakın zamanda olmaz dedi ama yaparız dediyse mutlaka yapar. Bazı çıkmak sokaklar vatandaşın kendisine ait, belediye çivi çakamıyor o zaman. Kendileri de yaptırmayınca mahallenin görüntüsü bozuluyor.

Mahallenizde çözüm bekleyen bir sorun var mı? Varsa nelerdir?

Valla sorun var diyemem. Bir o rutubet alan evlerimiz için bir çalışma yapılacak onu da Bahattin Başkan “yapacağım” dedi. O yüzden çözüm bekleyen bir sorunumuz yok.

Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışınız var?

Mahallelimle aram çok iyi. Mutlaka sevenim olduğu kadar sevmeyenimde vardır. Olabilir. Ben herkese eşit hizmet veririm hiç ayırmadan. Partisi neymiş diye de bakmam beni seviyor sevmiyor diye de. Benim başka ek bir işim yok. Ben sabah açarım buraya akşama kadar buradayım mahallelime hizmet etmek için. Bazen acil işleri olur vatandaşın şehir dışına çıkacak olurlar gece ararlar beni gerekli evrak için gelir veririm. Şehir dışında lazım olursa buradan faks ile yolluyorum. Ben her koşulda hizmetimi vermeye önem veririm.

Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Hayır görmüyorum. Benim işim mahallelim. Mahallelimin neye ihtiyacı varsa nereye gitmem gerekiyorsa o zaman giderim. Genellikle yerel yönetime danışıyoruz. Dediğim gibi bizim partimiz yok biz herkese hizmet için varız, kimseyi ayırmayız.

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Bahattin Başkana buradan da çok teşekkür etmek istiyorum. Allah her şehre Bahattin Başkan gibi başkan nasip etsin. Röportaj için çok teşekkür ederim.

Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.