MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: SÜLEYMAN BOZÜYÜK

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: SÜLEYMAN BOZÜYÜK
Sinem Korkmaz- Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Muslihittin Mahalle Muhtarı Süleyman Bozüyük ile devam...

Sinem Korkmaz- Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Muslihittin Mahalle Muhtarı Süleyman Bozüyük ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Bozüyük ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, ‘Ben mahallenin partisindenim’ oldu.

“Bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin kapısından içeri girmiş değilim” diyen Süleyman Bozüyük ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım mı?

MAHALLEMİZİN MUHTARLARI: SÜLEYMAN BOZÜYÜK

Sizi tanıyabilir miyiz?

1941 yılında Yatağan’ın Bozüyük mahallesinde dünyaya geldim. Kurtuluş savaşında Aydın cephesinde çok çalışan Muğla kuvayi milliye kurucularından Bozüyüklü Süleyman Efendi’nin torunuyum. Dedemle gurur duyuyorum. 1959 yılında teyzemin kızı merhum Nazife Bozüyükle evlendim. Eşim 2006 senesinde vefat etti.  Bir kızım bir de oğlum oldu. Oğlum Atıf, 8 Ağustos 1982 yılında Gökova’da denizde boğularak vefat etti. 27 yaşına birde torunum var.   1970 yılında Milli eğitim Müdürlüğüne şoför olarak işe başladım. Sonrasında 1980 yılında Muğla’ya taşındım. 1981 yılında dönemin valisinin makam şoförlüğüne başladım. 2005 tarihine kadar makam şoförüydüm. Sonrasında emekliye ayrıldım. Eşimin vefatından sonra 2012 yılında ikinci evliliğimi yaptım. Çok şükür mutluyum, huzurluyum.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

 Muhtarlıkta 3.dönemim. 2009 yılında seçildim, mahallelim sağolsun bu günlere kadar geldik.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Mahallemiz büyük. Ortalama 10 bin seçmenimiz var. 100 küsür sokağımız var. Mahallemden çok memnunum.

 Mahallenizde çözüm bekleyen sorunlar var mı? Varsa nelerdir?

Çok şükür mahallemde bir sıkıntı yok. Fakat akyol Pazarı taşınmıştı biliyorsunuz. Benim mahallelimde orayı kullanıyordu. Bu büyük bir problemdi. Fakat çözüldü, artık Salı günleri halk pazarı kurulacak. Karamehmet muhtarı ile birlikte Bahattin Başkanımızla görüştük ve olumlu yanıt aldık. Mahallelimize hayırlı olsun.

 Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışı içindesiniz?

Muhtar olduğumdan beri, devlet memuru terbiyesi olduğundan hiç mesai aksatmam. Mesaim neyse aksatmadan o mesaimi uygularım. Bir vatandaşımızın derdi, ihtiyacı olduğu her an yanındayız. Son zamanlarda bizim işimiz evrak memurluğuna döndü biraz. İnternetten çoğu işi halledilebildiği için. Fakat ben burayı hiç kapatmam ki gelen mahallelim beni bulabilsin diye. Eğer gelemeyecek durumda olursa ben kendim götürürüm çoğu zaman ya da işten geç kalanlar gelirler benim evimden alırlar.  Ben asla mahallemden kimseyi ayırmam. Benim gözümde herkes eşit.

 Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

79 yaşındayım, bu zamana kadar hiçbir siyasi partinin kapısından içeri girmiş değilim, hiçbirinde üyeliğim bulunmaz. Ben mahallenin partisindenim. Ben mahallelimin hizmetindeyim. 

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Röportajınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu haber toplam 2044 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.