Mahkeme Başkanı Darbeci Yüzbaşıya: “Haddini bil”

Mahkeme Başkanı Darbeci Yüzbaşıya: “Haddini bil”
Muğla’da görülen suikat davasında SAT tim komutanı yüzbaşı Özay Cödel “ Mahkeme üzerinde siyasi baskı var. Sizin bizi bırakmayacağınızı biliyoruz”...

Muğla’da görülen suikat davasında SAT tim komutanı yüzbaşı Özay Cödel “ Mahkeme üzerinde siyasi baskı var. Sizin bizi bırakmayacağınızı biliyoruz” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ “ sen beni yargılayamazsın haddini bil” diye yanıt verdi. Sanıklar 15 Temmuz gecesi otelde kalan yerli ve yabancı turistlerin tanık olan dinlenmesini istedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin üçü firari, 43'ü tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında  toplanan deliller, tanık ifadeleri ve müşteki beyanlarıyla ilgili sanıkların savunmaları ile talepleri alındı.

SAT tim komutanı yüzbaşı Özay Cödel de ek beyanında duruşmaların çok uzun sürmesi nedeniyle herkesin uyuduğunu belirtip, "Müebbetle yargılandığımız bu duruşmaların daha sağlıklı ortamda yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca mahkeme üzerinde siyasi baskı var. Bir an önce karar verilmesinin sağlanmaya başlandığını düşünüyorum. Sizin bizi bırakmayacağınızı biliyoruz. Mahkeme geç saatlere kadar devam ediyor. Duruşmanın uzun sürmesi nedeniyle dikkat dağılması yaşanıyor. Herkes duruşmada uyuyor. Gece geç saatlerde cezaevine gidiyoruz. Duş dahi alamıyoruz" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ, "Üzerimizde siyasi baskı yok, siz yorum değil, savunma yapın. Sen beni yargılayamazsın haddini bil" diye karşılık verdi.Sanıklar 15 Temmuz gecesi saldırı düzenlenen otelde kalan yerli ve yabancı turistlerin tanık olarak mahkemede dinlenmesini talep etti.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 3269 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.