MAHKEME’DEN MUÇEV’E İPTAL KARARI

MAHKEME’DEN MUÇEV’E İPTAL KARARI
BERİTAN YÜCELMuğla’nın Fethiye ilçesinde MUÇEV Marina İmar planının iptali istemiyle Göcek Halk Meclisi’nce açılan davada Muğla 3. İdare Mahkemesi imar plan değişikliğinin iptaline karar verdi. Göcek Halk Meclisi adına...

BERİTAN YÜCEL


Muğla’nın Fethiye ilçesinde MUÇEV Marina İmar planının iptali istemiyle Göcek Halk Meclisi’nce açılan davada Muğla 3. İdare Mahkemesi imar plan değişikliğinin iptaline karar verdi. Göcek Halk Meclisi adına açıklama yapan dava Avukatı Bora Sarıca, kararın derhal uygulanmasını, bugüne kadar yapılan tüm hukuksuz ve haksız işlemlerin ve eylemlerin sona erdirilmesi talebinde bulundu.

Göcek sakinleri tarafından, Göcek Halk Meclisi önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı, MUÇEV iskelesine ait imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada Muğla 3. İdare Mahkemesi imar plan değişikliğinin iptaline karar verdi.

Göcek Halk Meclisi’nce yapılan açıklamada, Muğla 3. İdare Mahkemesinin, Göcek kıyı alanının, kamunun erişimine kapatılmasının, Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik hükümlerine aykırı olması hususları dikkate alarak, planın; şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatiyle dava konusu imar plan değişikliği iptal ettiği kaydedildi.

KAMU YARARINA AYKIRIDIR

Karar gerekçesinde de belirtildiği üzere yapılmak istenen imar planı değişikliğinin hukuka, yasalara ve ekolojinin temel ilkelerine aykırı olduğunu ifade eden dava avukatı Bora Sarıca, “İptal edilen imar planı, Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesinin nitelikli yapısını zarara uğratacaktır. Dava konusu plan değişikliğinin, tanımladığı kullanım kararının sadece bir şirketin turizm talebine bağlı olarak getirilmiş bir kapasite artış kararı olması şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırıdır. Planlar, kamu yararı amacıyla yapılır. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. İmar planı ile planlanan yat limanı, yüksek biyo-çeşitlilik barındıran Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesinde (ÖÇKB) konumlanan planlama alanı ve çevresinin hassas ekolojik yapısının korunmasının ve sürdürülebilir kullanımını zedeleyecektir” dedi.

KARAR DERHAL UYGULANMALI

Göcek Halk Meclisi’nin ve Göcek halkının çabasının verilen mahkeme kararında vücut bulmasının sevindirici olduğunu kaydeden Av. Sarıca, “Bizlerin mücadelesi, verilen mahkeme kararı ile son bulmayacaktır. Kararın derhal uygulanmasını, bugüne kadar yapılan tüm hukuksuz ve haksız işlemlerin ve eylemlerin sona erdirilmesi talep ediyoruz. Bu yönde mahkeme kararının takipçisi olacağız. Göcek Türkiye’nin ve Dünya’nın göz bebeğidir. Göcek’in korunması ve ranta kurban gitmemesi adına var gücümüzle emek harcamaya devam edeceğiz. Göcek’te bir kişinin ya da bir şirketin menfaati için değil tüm Göcek’lilerin ortak yararına planlamalar yapılmasını ve bu planlama süreçlerine halkın katılmasını önemsiyoruz ve kendimize amaç ediniyoruz. Bizler Göcek’te Yatlar arasından deniz değil, mavi sular arasından yatları görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.