Mahkemeler tedbirli devam edecek

Mahkemeler tedbirli devam edecek
Muğla Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Nadir Yağcı bilim kurulunun tavsiyeleri, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararlarına...

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Nadir Yağcı bilim kurulunun tavsiyeleri, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararlarına istinaden 16 Haziran 2020 tarihi itibariyle adliyelerde normalleşme süreci ve yargılama faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Muğla Adliyesi’nde  alınan tedbirler kapsamında Muğla Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Nadir Yağcı şu ifadelere yer verdi:

“Adliye binası ve ek binaları pandemi surecinde olduğu gibi düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Bina girişlerine ve birimlere yeteri kadar dezenfektanlar konulmuş ve düzenli olarak  girişlerde ateş ölçümü yapılmaktadır. Adliyeye gelen vatandaşların isi olduğunu belge ile ispat etmeleri halinde giriş izni verilip,  direkt  ilgili birime yönlendirilmekte,  maske kullanılması gerektiği söylenmekte ve maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtılmaktadır. Tüm personele maske dağıtılmakta ve maske ile çalışılması sağlanmaktadır. Ayrıca vatandaş sirkülasyonunun yoğun olduğu ön büro biriminde görevli personele siperlik temin edilerek burada daha sıkı tedbirler alınmaktadır. Duruşma salonları ve tüm odalar sıklıkla havalandırılmakta ayrıca duruşma salonlarında sosyal mesafenin korunması sağlanmaktadır. Yine iş  ve insan sirkülasyonunun  yoğun olduğu icra dairelerinde cam balkon sistemi kurulmuş, vatandaş personel arasındaki sosyal mesafe korunmaya çalışılmıştır.”

Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.