MALEZYA’DAN MİLAS ZEYTİNYAĞI’NA YOĞUN TALEP

MALEZYA’DAN MİLAS ZEYTİNYAĞI’NA YOĞUN TALEP
Muğla’nın Milas ilçesinde, Akarca Çiftliği tarafından geçen ay Malezya'ya ihraç edilen 6.5 ton AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı çok beğenilince yeni talep geldi. Malezyalıların bu kez de 7.5 ton zeytinyağı istediği öğrenildi....

Muğla’nın Milas ilçesinde, Akarca Çiftliği tarafından geçen ay Malezya'ya ihraç edilen 6.5 ton AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı çok beğenilince yeni talep geldi. Malezyalıların bu kez de 7.5 ton zeytinyağı istediği öğrenildi. 0.25 litrelik 30 bin cam şişe içinde ihraç edilecek Milas zeytinyağı haziran ayında Malezya'ya gönderilecek.

Milas zeytinyağına Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret alınmasıyla birlikte, Milas'tan zeytinyağı ihracatında da önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Milas'ın Kıyıkışlacık mahallesindeki Akarca Çiftliği, buradaki kendi zeytinliklerinden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen 6.5 ton Milas zeytinyağını geçen ay Malezya'ya ihraç etmişti. Malezya'da "Akarca Çiftliği" markalı Milas zeytinyağının çok beğenilmesi üzerine 30 bin şişe zeytinyağı talebi daha geldi. 0.25 litrelik cam içinde 7.5 ton daha zeytinyağı talebi geldi.

Akarca Çiftliği tarafından Malezya'ya gönderilecek 30 bin şişe zeytinyağının şişelenmesi çalışmalarına başlanırken dolum işlemlerinin ardından yaklaşık 7.5 ton Milas zeytinyağı haziran ayında yine deniz yoluyla Malezya'ya gönderilecek.

Malezya'ya geçen ay 6.5 ton Milas zeytinyağı ihraç eden ve haziran ayında 7.5 ton zeytinyağı göndermeye hazırlanan Akarca Çiftliği'nin Kimya Mühendisi İzzet Ezber "Zeytinyağımızı hasattan sıkıma, sıkımdan şişelemeye kadar tüm aşamalarında büyük bir titizlik gösteriyoruz. Gösterdiğimiz titizliğin karşılığını da ihracatla alıyoruz. Malezya'ya göndermiş olduğumuz 25 bin 500 şişe zeytinyağımız oraya varır varmaz çok beğenilmiş. Hemen 30 bin şişe daha talep edildi. Hazırlıklarımıza başladık. Haziran ayı içinde zeytinyağımızı yine deniz yoluyla Malezya'ya göndereceğiz" dedi.

Akarca Çiftliği sahibi ve yöneticisi Ömer Faruk Akarca da Malezya'ya gönderdikleri zeytinyağının çok beğenilerek hemen 7.5 tonluk bir talep daha gelmesinin kendileri açısından çok sevindirici olduğunu belirterek "İhracatımızın daha da artacağını umuyorum. Malezya'nın yanısıra Endonezya pazarı ve Güneydoğu Asya ülkelerine de zeytinyağı ihracatı için girişimlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Akarca Çiftliği sahibi ve yöneticisi Ömer Faruk Akarca'yı arayarak kutladı. Akarca Çiftliği'nin Malezya pazarına girerek çok önemli bir adım attığını vurgulayan Reşit Özer "Siz ihracat için kapıyı açtınız. Milas zeytinyağı sizler gibi bilinçli üreticilerimiz sayesinde daha pek çok ülkeye ihraç edilecektir. Bunu başardığınız için sizi kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Sizin başarınız diğer üreticilerimize de örnek oluşturması bakımından çok önemli" dedi.

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.