Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: “Hiç kimse borçlanmak zorunda değil”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: “Hiç kimse borçlanmak zorunda değil”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte yangın bölgelerinde incelemelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay önemli açıklamalar yaptı. Sel riski ile fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyleyen Oktay,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte yangın bölgelerinde incelemelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay önemli açıklamalar yaptı. Sel riski ile fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyleyen Oktay, hasarlı binalarla ilgili de “Hiç kimsenin borçlanmaya ihtiyacı yok. Gönüllerimizle birlikte evlerin tekrar yapılmasına da yardımcı olacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yangın bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere Marmaris’i ziyaret etti. Yangından etkilenen tüm mahallelerde incelemelerde bulunan Akşener, Hisarönü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Meral Akşener’e Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da eşlik etti.

Mahallelerde vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener, “Ben bugün buraya partimi övmeye gelmedim, propaganda yapmaya gelmedim, sadece sizi dinlemeye geldim. Ne eksik, neyi yapmak lazım, nerede bir mağduriyet var, bu nasıl giderilmeli gibi soruların cevaplarını birlikte bulmak üzere geldim. Bu mağduriyetlerin giderilebilmesi için, tekliflerinizin duyulur hale getirilmesini sağlamak istiyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız soru önergeleri, araştırma önergeleri, kanun teklifleri şeklinde getirecekler” açıklamasında bulundu.

“SEL RİSKİYLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ”

Hisarönü’ndeki halk toplantısında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da bir değerlendirmede bulundu. “Yangından sonra sizi ikinci kez yanımızda görmek bizim moralimizi yükseltiyor” diyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise 13 bin 650 hektar ormanlık alanın yandığını belirterek, “19 bin futbol sahası büyüklüğünde alan yandı. Marmaris olarak gerçek anlamda bir afet yaşadık. En başında havadan destek taleplerimiz dikkate alınsaydı bu kadar büyük bir alan kaybetmezdik” ifadesini kullandı.

Daha yangın söndürülmeden sonrasına dair hazırlıklara başladıklarını ifade eden Oktay, “Başta sel ve heyelanla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tüm fizibilite raporlarını çıkarıp dere yataklarıyla yetkili kurum olan DSİ’ye gönderiyoruz. Sorumluluk, yetki, görev bizde olmadığı halde işin içinde olacağımızı bildiriyoruz. Bırakın belediye başkanlığını her şeyden önce bir Marmarisli olarak, bir yurttaş olarak sorumluluk alıyoruz” dedi.

“GÖNÜLLÜLERLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

“Hangi noktada ihtiyaç varsa Marmaris Belediyesi orada” diyen Oktay,  yangında hasar gören binaların yapılmasıyla ilgili de konuştu. Oktay, “Gönüllülerimizle birlikte vatandaşımızın yanındayız. Bunu da bunu da herkes böyle bilsin, hiç kimsenin borçlanmaya ihtiyacı yok. Biz gönüllerimizle birlikte tamamen yasal çerçeve içerisinde evlerin tekrar yapılmasına da yardımcı olacağız. Örneğin parsel orman alanındaysa orayla ilgili yapabilecek bir şey yok. Ama imar barışından faydalanan, köy yerleşik alanında olan, yasal bir sorunu olmayan hasarlı binaları yapacağız. Yani tüm binayı yapıp içerisinde tüm eşyalarını yerleştirip geçmiş olsun güle güle oturun diyerek anahtarı teslim edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“ORMANLAR İÇİN HEPİMİZ AYAKLANIRIZ”

Yanan ormanlarla ilgili de uzmanlarla temas halinde olduklarını söyleyen Oktay, “Muhakkak sizlerin de kulağına çeşitli söylemler geliyordur. Ama ezbere hareket etmeden, uzmanlarıyla birlikte değerlendirerek bir yol haritası bir eylem planını hayata geçirip; olabilecek en kısa sürede nasıl olağanlaşırız düşüncesindeyiz. Ormanlarla ilgili hepimizde yapılaşmaya açılacak mı diye bir hassasiyet oluştu. Ama bizim bu konuda duruşumuz en başından beri aynı. Kesinlikle ama kesinlikle öyle bir düşüncesi varsa, alan yandı ben buraya maden açayım, turizm amaçlı yatırım yapayım düşüncesi olan varsa lütfen bunu değiştirsin. Buna karşı başta ben olmak üzere hepimiz ayaklanırız” diyerek sözlerini bitirdi.

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.