MARMARİS DUMAN SOLUYOR

MARMARİS DUMAN SOLUYOR
MİKAİL ZEYBEK--Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Bazı mahallelerde devam etti. Yangından önce yaklaşık yüzde 80’i orman olan doğa harikası küle döndü. Kül sağanına...

MİKAİL ZEYBEK--Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Bazı mahallelerde devam etti. Yangından önce yaklaşık yüzde 80’i orman olan doğa harikası küle döndü. Kül sağanına maruz kalan dünyanın incisi bir haftadır duman altında.

Yaklaşık yüzde 80’i ormanlarla kaplı olan doğa harikası coğrafyaya sahip Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Farklı noktalarda yangınlar devam etti. Marmaris’te’ devam eden yangınları kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da alevlerle mücadeleye başladı. Yangın, Orhaniye, Turgut, Turunç’un bazı kısımları ile Kumlubük bölgelerinde etkisini hala devam ettiriyor. Doğa harikası bölgenin güzelliğini taçlandıran kızılçam ormanları alevlerin etkili olduğu bölgelerde tamamen kül oldu. Turistik mahalleler kül sağanağına maruz kaldı. Marmaris genelinde yangın başından bu yana yoğun bir duman var. İlçe yaşayanları duman soluyor. Yangının etkili olduğu Osmaniye, Bayır ve Hisarönü Mahallelerinde yöre halkı kendi imkanlarıyla tadilata başladı.

TOPYEKÜN YANGIN SEFERBERLİĞİ

Marmaris genelinde devam eden yangınlarda, ekipler ve yöre halkı topyekün seferber oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın söndürme araçlarıyla alevlerle mücadele etmeye devam etti. Türkiye’nin birçok ilinden gelen desteklerle alevlere karşı savaşılıyor. Kontrol altına alma çalışmaları bir haftadır yoğun bir şekilde sürüyor. Polis ve Jandarma ekipleri de gerek TOMA’larla gerek personeliyle hem halkın güvenliğini sağlayamaya hem alevlere karşı mücadele etmeye devam etti. Ayrıca iki askeri helikopter de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Taburundan bir ekip söndürme çalışmalarında görev yapıyor. ‘Zıpkınlar’ olarak bilinen Jandarma Komandolar, alevlerle mücadele çalışmalarında büyük bir özveriyle çalışıyor. Alev savaşçılarına, sağlık ekipleri sık sık destek everiyor. Kurtarma ekipleri, alevlerden etkilenen hayvanları kurtarıp, güvenli bölgelerde oluşturulan barınaklara götürüyor.

DELİKYOL KONTROL ALTINDA

Marmaris Delikyol mevkiine de sıçrayan alevler yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına destek için gelen Manisa Büyükşehir Belediyesine ait bir arazöz kaza yaptı. İçinde 4 itfaiye eri olan araç Delikyol mevkiinde yan yattı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 4 itfaiye erinin hafif yaralandığını durumlarının iyi olduğunu söyledi. Marmaris’te devam eden yangınlarla ilgili bilgi veren Mehmet Oktay, Delikyol mevkiindeki alevlerin fazla bir alana zarar vermeden kontrol altına alındığını açıkladı.

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.