MARMARİS KENT KONSEYİ: “DENİZİN DİBİNE BETON SANTRALİ KURULMUŞ”

MARMARİS KENT KONSEYİ: “DENİZİN DİBİNE BETON SANTRALİ KURULMUŞ”
BERİTAN YÜCEL--Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Belediyesi’ne Sinpaş GYO A.Ş./Kızılbük GYO A.Ş. adına düzenlemiş olduğu ruhsat-İmar Durum belgelerinin iptali için dava açtıklarını açıkladı. Kent Konseyi ayrıca, 30 Aralık...

BERİTAN YÜCEL--Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Belediyesi’ne Sinpaş GYO A.Ş./Kızılbük GYO A.Ş. adına düzenlemiş olduğu ruhsat-İmar Durum belgelerinin iptali için dava açtıklarını açıkladı. Kent Konseyi ayrıca, 30 Aralık 2021’de yapılan bilirkişi keşfiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kent Konseyi, “Yasak olmasına rağmen kumsal tahrip edilip, kıyıdaki ağaçlar kesilerek denizin dibine beton santrali kurulmuş” ifadelerinde bulundu.

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat.  Ort. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük  Resort  Otel  ve Devremülk”  projesine İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz’da “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti.

Kızılbük Thermal Resort Otel ve Devremülk projesi için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için Eylül ayında Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerince, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Marmaris Kent Konseyi’nce açılan davanın bilirkişi keşfi 30 Aralık’ta yapıldı. Bilirkişi keşfinin ardından Marmaris Kent Konseyince alanda yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı. Kent Konseyi, Marmaris Belediyesi’ne Sinpaş GYO A.Ş./Kızılbük GYO A.Ş. adına düzenlemiş olduğu ruhsat-İmar Durum belgelerinin iptali için dava açtıklarını açıkladı.

Marmaris Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Marmaris Kent Konseyi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 56. Maddesi ve Kent Konseyleri Yönetmeliği’nin yüklediği ödev sonucu, yaşam alanlarımızın korunması amacıyla 5 Ocak 2022 tarihinde Marmaris Belediyesi’ne, Sinpaş GYO A.Ş./Kızılbük GYO A.Ş. adına düzenlemiş olduğu ruhsat-İmar Durum belgelerinin iptali için dava açmıştır. Süreci anlatmak amacıyla 6 Ocak Perşembe 10:30’da, Marmaris Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.”

“İNŞAAT ORMANLIK BÖLGEYE YAYILMIŞ”

Marmaris Kent Konseyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda keşif anında alınan notları paylaştı. Kent Konseyi, kıyıdaki ağaçların kesildiğini, denizin dibine beton santral kurulduğunu ifade etti. Kent Konseyi paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ne de olsa ÇED yok denilerek akıllarına estiği gibi yürüttükleri inşaat faaliyetleri kıyıyı, dağı, ormanı tahrip ederek ilerliyor. Yasak olmasına rağmen kumsal tahrip edilip, kıyıdaki ağaçlar kesilerek denizin dibine beton santrali kurulmuş. Koyun hemen gerisindeki dağ tıraşlanıyor. Projedeki sınırlar ihlal edilmiş ve arkadaki ormanlık bölgeye yayılmış inşaat. Dinamit kullanımı yasak olduğu halde, bölgede inceleme yapanlar, patlamaların kayaları dahi çatlattığını tespit etmiş. Projede kar sayısı 6 görünürken, 3 kat daha eklenerek 9'a çıkarılmış. Termal otel de hikaye. Sırf yasal kısıtlamaları aşmak için uydurulan bu konseptin gereği olan sıcak su kaynağı yetersiz. Ortada sadece bir kuyu var. Uzmanlar hem kapasite hem de en fazla 18 derece sıcaklığa çıkabilen kaynağın bir "hamama" bile yetmeyeceğini söylüyor.”

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.