Marmaris Ticaret Odası’ndan ulusal ekonomik dayanışma çağrısı

Marmaris Ticaret Odası’ndan ulusal ekonomik dayanışma çağrısı
Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, Coronavirüs salgını nedeniyle bitme noktasına gelen turizm sektörünün yeniden canlanması için siyasi...

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, Coronavirüs salgını nedeniyle bitme noktasına gelen turizm sektörünün yeniden canlanması için siyasi parti ayırmaksızın iktidar muhalefet tüm siyasilere işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Coronavirüs Salgını nedeniyle bitme noktasına gelen Turizm Sektörünün yeniden hayat bulması için Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan siyasi parti ayırmaksızın iktidar muhalefet, tüm siyasilere işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, bugüne kadar sağlanan desteklerin yeterli olmadığına ve acilen turizme yönelik özel yardım paketlerinin gerekliliğine dikkat çekerek; “Odaya kayıtlı üye firmaların yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan konaklama, yiyecek-içecek, seyahat acenteleri, yat sektörü, hediyelik eşya ve tekstil firmaları ve diğer yüzde 30’luk dilimde yer alan tedarik, ulaşım ve hizmet sektörü başta olmak üzere dolaylı olarak turizme bağımlı şirketlerin tamamı salgından ekonomik anlamda olumsuz etkilendi. Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Marmaris’in ayakta kalabilmesi için acilen turizme yönelik yardım paketlerinin açıklanması gerekiyor. Bir taraftan hızla yayılan ve halkımızın sağlığını tehdit eden salgın ile mücadele edilirken, diğer taraftan ilçe ekonomisinin “0” noktasına gelmesi an meselesi. Milletvekillerimizi ve siyasi parti il ve ilçe başkanlarımızı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz, hızlıca girişimlerde bulunulması gerek, bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 “TOBB NEFES KREDİSİ PAKETİ ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ”

MTO Başkanı Ayhan; “Önlemler arasında genelge ile kapatılan işyerleri başta olmak üzere mülk sahibi ve kiracı arasında kira ücretlerine indirim sağlayacak bir arabuluculuk yasasının acilen çıkarılması ve kira desteği verilmesi, turizmci işletmelere ürün ve hizmet tedarik eden tüm sektörlerin mücbir sebep kapsamına dahil edilmesi, firmalara ait ticari kredi kartı borçlarının faizsiz ötelenmesi, en son Elazığ - Malatya depreminde uygulanan 12 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, “0” faizli KOSGEB Acil Destek Kredisinin turizmcilere sağlanması ve son olarak mücbir sebep kapsamında kapalı olan işletmelere elektrik faturası düzenlenmemesi ve açık olan işletmelere düzenlenecek faturalarda verginin kaldırılması konuları öncelikli olarak yer alıyor. Bu desteklerin hızlıca sonuçlandırılması ve çözüme ulaştırılması üyelerimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Odamızın da desteğiyle üyelerimize özel, düşük faizli “TOBB Nefes Kredisi” adında bir paket üzerinde çalışılıyor ve en kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz.” dedi.

HEM BELEDİYEYE HEM DE VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUNA DESTEK

Marmaris Belediyesi tarafından başlatılan maske üretimine de destek olduklarını açıklayan MTO Başkanı Ayhan, üye işletmelere ilk aşamada 10 binden fazla maske dağıtacaklarını belirtti. Muğla Valiliği talimatıyla 10 kişi ve üzeri personeli bulunan ve faaliyeti devam eden işletmelere dağıtılmak üzere 70 bin maske talebi toplandığını da belirten Başkan Ayhan, maskelerin önümüzdeki günlerde başvuruda bulunan firmaların adreslerine ulaştırılacağını söyledi. Başkan Ayhan ayrıca her yıl yapılan Ramazan yardımının da bu sene salgın nedeniyle iki katına çıkarıldığını ve daha erkene çekilerek, ihtiyaç sahibi ve işini kaybeden bin 155 aileye gıda yardımı yapıldığını belirtti.  Marmaris Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na Marmaris Ticaret Odası olarak araç ve personel desteği sağladıklarını belirten Başkan Ayhan, genelge dahilinde açıklanan önlem ve olası fahiş fiyat artışlarını denetlemek için kurulan denetim ekibine de yine araç ve personel desteği sağladıklarını söyledi.

Bu haber toplam 428 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.