Marmaris, Türkiye Rallisi için beklemede

Marmaris, Türkiye Rallisi için beklemede
Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan FIA Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris etabı için pandeminin dünya genelinde seyredeceği durum bekleniyor.Spor...

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan FIA Dünya Ralli Şampiyonası Marmaris etabı için pandeminin dünya genelinde seyredeceği durum bekleniyor.

Spor Servisi

FIA Dünya Motorsporları Konseyi tarafından 14 yarışlık WRC 2020 takvimine alınan ve 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Rallisi için bekleyiş devam ediyor.

FIA Dünya Motorsporları Konseyi, Portekiz, İtalya ve Kenya Etaplarının ardından, 16-19 Temmuz 2020 de Fillandiya’da düzenlenecek etapları da iptal ettiğini açıkladı.

Şimdi tüm gözler, bu sene takvime yeni eklenen 6-9 Ağustos tarihleri arasında Yenizellanda’da yapılacak etap ile 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Muğla Marmaris’te yapılacak etapta.

Özellikle Marmarisli Turizmciler, Coranavirüs sürecinde yaşadıkları büyük sıkıntının Ralli’nin gerçekleşmesi durumunda bir nebzede azalacağı düşüncesi ile verilecek kararı merakla bekliyor.

Çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen WRC Dünya Rallisi Türkiye Etabı Basın ve Medya Direktörü Atıl Atılgan, “Türkiye Otomobil Sporları federasyonu olarak FIA ile koordineli şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Tabi ki tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir sağlık sorunu var. Yarışın durumu pandeminin seyrine göre netleşecek” dedi.

Öte yandan, 14 yarıştan oluşan FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2020 takvimi, FIA Dünya Motor sporları Konseyi tarafından planlanan, WRC takviminden İspanya, Korsika ve Avusturalya rallileri takvimden çıkarılırken, Kenya, Yeni Zellanda ve Japonya şampiyonaya yeni eklenen ülkeler oldu. Son iki yıldır başarılı organizasyonlarıyla kendisine özel bir yer edinmeyi başaran Türkiye Rallisi’nin ise takviminin 11.yarışı olarak 24-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya Ralli Şampiyonası’nı Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleriyle, geçtiğimiz yıl yeniden ülkemize kazandırmıştık. Geride bıraktığımız iki yıl boyunca da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızın destekleriyle üst düzey organizasyonlar gerçekleştirdik. Bu organizasyonlarımız çatı kuruluşumuz olan Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve yarışımıza katılan fabrika takımları ile sporculardan övgüler aldı. Bu sayede de opsiyon hakkımızı, kendi şartlarımızla kabul ettirdik ve bir kez daha ülkemizin gücünü tüm Dünya’ya göstermek, yurt dışındaki imajını güçlendirmek ve tanıtımına katkıda bulunmak için hazırız. İptal edilen ve ertelenen yarışlar oldu umarım tüm dünyayı saran bu salgından biran önce kurtulup bu önemli yarışa ev sahipliği yapabiliriz” dedi.

İki yıldır Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu olan Türkiye Rallisi, geçtiğimiz yıl 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü pilotları ve binlerce turisti misafir eden organizasyon sayesinde ülkemizin kültürel ve doğal güzellikleri, 155 televizyon kanalı tarafından tüm Dünya’ya ulaştırıldı ve Marmaris bir kez daha Dünya Ralli Şampiyonası’nın en özel yarışlarından birisine sahne oldu.

2020 DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI TAKVİMİ

23-26 Ocak … Monte Carlo Rallisi

13-16 Şubat … İsveç Rallisi

12-15 Mart … Meksika Rallisi

16-19 Nisan … Şili Rallisi

30 Nisan-03 Mayıs … Arjantin Rallisi (ERETELENDİ)

21-24 Mayıs … Portekiz Rallisi (ERETELENDİ)

04-07 Haziran … İtalya Sardunya Rallisi (İPTAL EDİLDİ)

16-19 Temmuz … Kenya Safari Rallisi (İPTAL EDİLDİ)

06-09 Ağustos … Finlandiya Rallisi (İPTAL EDİLDİ)

03-06 Eylül … Yeni Zellanda Rallisi

24-27 Eylül … Türkiye Rallisi

15-18 Ekim … Almanya Rallisi

29 Ekim-01 Kasım … Büyük Britanya Rallisi

19-22 Kasım … Japonya Rallisi

Bu haber toplam 4008 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.