MARMARİS YANGINI 4. GÜNÜNDE YEŞİL MARMARİS KÜL OLDU

MARMARİS YANGINI 4. GÜNÜNDE YEŞİL MARMARİS KÜL OLDU
Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. 4 noktada yangın devam ediyor. İçmeler ve Hisarönü Mahallesinde alevler hızla yayıldı, bazı oteller tahliye edildi, yerleşim yerlerine...
Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. 4 noktada yangın devam ediyor. İçmeler ve Hisarönü Mahallesinde alevler hızla yayıldı, bazı oteller tahliye edildi, yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Kızılçam ormanları küle döndü
Marmaris’te Armutalan Mahallesinde 29 Temmuz’da başlayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da alevlerle mücadeleye başladı. Ekipler ve yöre halkı yangına karşı seferber oldu. Yangın İçmeler, Orhaniye, Hisarönü ve Turunç bölgelerinde etkisini devam ettiriyor. Doğa harikası bölgenin güzelliğini taçlandıran kızılçam ormanları alevlerin etkili olduğu bölgelerde tamamen kül oldu.
Marmaris genelinde 4 farklı noktalarda devam eden yangına helikopter, uçak, ve diğer yangın söndürme araçlarıyla, ekipler alevler müdahale ediyor. Kontrol altına alınma çalışmaları 4’üncü günde de yoğun bir şekilde sürüyor.
TAHLİYELER SÜRÜYOR
Yangından en çok etkilenen yerlerden biri olan İçmeler felaketi yaşadı. Çevresi tamamen kül oldu. Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevler yüzünden turistler tahliye edilerek güvenli bölgelere taşındı. Yöre halkı elinden geldiğince mücadele ederken vahim tabloyu çaresiz bir şekilde izliyor. Hisarönü Mahallesinde de etkili olan yangın yüzünden yöre halkı önlemlerini aldı. Zaman zaman yangın söndürme ekiplerine yardım eden vatandaşlar, evlerini ve ahırlarını boşalttı, hayvanlarını güvenli bölgeye taşıdı.

Bu haber toplam 2211 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.