MARMARİS YANGINI 5. GÜNÜNDE YANGIN SEFERBERLİĞİ

MARMARİS YANGINI 5. GÜNÜNDE YANGIN SEFERBERLİĞİ
Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. 4 noktada yangın devam ediyor. Turunç, Orhaniye ve Hisarönü Mahallesinde alevler hızla yayıldı, bazı mahallelerde alevler yerleşim yerlerine...
Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. 4 noktada yangın devam ediyor. Turunç, Orhaniye ve Hisarönü Mahallesinde alevler hızla yayıldı, bazı mahallelerde alevler yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Kızılçam ormanları küle döndü. Yangın bölgelerinde alevlere karşı seferberlik var.
Marmaris’te Armutalan Mahallesinde 29 Temmuz’da başlayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da alevlerle mücadeleye başladı. Ekipler ve yöre halkı, yangına karşı seferber oldu. Yangın Hisarönü, Orhaniye, Turunç ile Turgut bölgelerinde etkisini devam ettiriyor. Doğa harikası bölgenin güzelliğini taçlandıran kızılçam ormanları alevlerin etkili olduğu bölgelerde tamamen kül oldu. Alevler, bazı mahallerde yerleşim yerlerine kadar yaklaştı.
SEFERBERLİK VAR
Marmaris genelinde 4 farklı noktalarda devam eden yangına 8 helikopter, diğer illerden gelen destekler hariç 100’den fazla arazöz, 50’ye yakın iş makinası ve diğer yangın söndürme araçlarıyla, ekipler müdahale ediyor. Kontrol altına alınma çalışmaları 5’inci günde de yoğun bir şekilde sürüyor. Marmaris’teki yangına, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, Denizli, İzmir gibi birçok ilden yangınla mücadele için destek geldi. Polis ve Jandarma ekipleri halkın ve yolların güvenliğini sağlıyor. Ekipler, 24 saat alevlerle mücadele ediyor. Alev savaşçılarına, sağlık ekipleri sık sık destek everiyor. Kurtarma ekipleri, alevlerden etkilenen hayvanları kurtarıp, güvenli bölgelerde oluşturulan barınaklara götürüyor.
ALEVLER GİDEREK YAYILIYOR
Yangından en çok etkilenen yerlerden biri olan Hisarönü ve çevresi tamamen kül oldu. Yeşilbelde mevkiinde alevler yerleşim yerlerinin etrafını sardı. Evlere kadar yaklaşan alevler yüzünden halk evlerinin etrafından kendi imkanları dahilinde önlem almaya çalışıyor. Zaman zaman yangın söndürme ekiplerine yardım eden vatandaşlar, evlerini ve ahırlarını boşalttı, hayvanlarını güvenli bölgeye taşıdı. Turunç bölgesinde de devam eden alevler rüzgarın da etkisiyle, Çiftlik Koyuna kadar sıçradı. Bazı yerlerinden tahliye başladı.

Bu haber toplam 738 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.