Marmaris'e RES kuruluyor

Marmaris'e RES kuruluyor
Muğla'nın Marmaris ilçesine 9 adet rüzgar enerji santrali kurulması için başvuruda bulunuldu.Muğla’da faaliyet gösteren 9 rüzgar enerji santrali var....

Muğla'nın Marmaris ilçesine 9 adet rüzgar enerji santrali kurulması için başvuruda bulunuldu.

Muğla’da faaliyet gösteren 9 rüzgar enerji santrali var. Bunlara ek olarak yeni santral yapılması için 21 başvuru sırada. 9 tane rüzgar santrali ise işletmeye açılacak. İşletmeye açılacak santrallerden ikisi Marmaris'e bağlı Taşlıca ve Bördübet’te .

Muğla Çevre Platformu üyesi elektrik mühendisi Neşe Yüzak, Muğla'da faaliyette olan 9 rüzgar enerjisi santralinden ayrı olarak Marmaris, Gökova, Köyceğiz'e yeni santraller kurulması için başvurular olduğunu açıkladı.

Yüzak “ Muğla bölgesinde değerlendirilmemiş 21 adet başvuru var. 9 adet işletmeye açılacak inşa halinde santral var. Milas bölgesi yoğunluklu santral planlanmış. Marmaris’te Taşlıca ve Bördübet üzerinde alan var. Bördübet üzerindeki alan daha önce havalimanı olarak planlanan bölge. Havalimanına uygun olmadığı için böyle düşünülmüş. Taşlıca’ da 10 tane türbünden oluşuyor santral. Marmaris’i iki bölge olarak değerlendirebiliriz. Gökova, Bodrum ve Köyceğiz’in Turgut Köyü’nde de 146 adet inşa edilebilir durumda santral var. 520 adet de değerlendirilecek santral var.” Dedi. Yüzak rüzgar santrallerinin temiz enerji olduğunu belirtti. Doğru yerde halkın ÇED sürecine katılımıyla santral yapılmasının daha doğru olduğunu kaydetti. Ekolojik dengelerin de gözetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yüzak , bu çalışmalar yapılırken, kamunun mülkiyet hakkının da korunması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 711 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.