MARMARİS’İN YEŞİLİNİ ALEVLER YOK ETTİ

MARMARİS’İN YEŞİLİNİ ALEVLER YOK ETTİ
MİKAİL ZEYBEK--Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Sadece Turunç Mahallesinde küçük çaplı alevler yükselmeye devam etti. Yaklaşık yüzde 80 ormanlık olan doğa harikası,...

MİKAİL ZEYBEK--Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Sadece Turunç Mahallesinde küçük çaplı alevler yükselmeye devam etti. Yaklaşık yüzde 80 ormanlık olan doğa harikası, artık yeşilliğini kaybetti. Tarihin en büyük yangınını yaşayan dünyanın incisinin sadece mavisi kaldı. Doğa harikası güzelliği taçlandıran, arıların yaşam alanı olan kızılçam ormanlarının yüzde 80’i yandı.

Yaklaşık yüzde 80’i ormanlarla kaplı olan doğa harikası coğrafyaya sahip Marmaris’in 29 Temmuz’da tarihinin en büyük felaketi başladı. Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkiinde bir sitenin arkasındaki ormanlık alanda başlayan alevler kısa sürede yayıldı. İlerleyen saatlerde 3 farklı noktada daha alevler yükselmeye başladı. Turizm cenneti adeta ateş çemberinde kaldı, şehir merkezi duman altında kaldı, kül sağanağı yaşandı, nefes almak zorlaştı. Kırsal turistik mahallere de sıçrayan yangın, yöre halkının evlerini ve ahırlarını kül etti. Ekipler ve yöre halkı, yangına karşı seferber oldu. Osmaniye, Turunç, Bayır, Hisarönü, Orhaniye ve Turgut mahallelerinde etkili olan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

TURUNÇ’TA KÜÇÜK ÇAPLI ALEVLER YÜKSELİYOR

Gayretli çalışmalar sonucunda Marmaris genelindeki yangınlar kısmen kontrol altına alındı. Turunç Mahallesinin üst taraflarında küçük çaplı alevler zaman zaman ediyor. Yangının etkili olduğu Marmaris merkez ve mahallelerinde soğutma çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Osmaniye, Bayır, Hisarönü, ve Turgut Mahalleleri yangından etkilendi. Yöre halkı soğutma çalışmalarının ardından, ev ve bahçelerinde tadilata başladı.

TOPYEKÜN YANGIN SEFERBERLİĞİ

Türkiye’nin farklı illerinden yangınla mücadele için destek geldi. Marmaris genelinde devam eden yangınlarda, ekipler ve yöre halkı topyekün seferber oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın söndürme araçlarıyla alevlerle mücadele etmeye devam etti. Türkiye’nin birçok ilinden gelen desteklerle alevlere karşı savaşılıyor. Kontrol altına alma çalışmaları bir haftadır yoğun bir şekilde sürüyor. Polis ve Jandarma ekipleri de gerek TOMA’larla gerek personeliyle hem halkın güvenliğini sağlayamaya hem alevlere karşı mücadele etmeye devam etti. Ayrıca iki askeri helikopter de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Taburundan bir ekip söndürme çalışmalarında görev yapıyor. ‘Zıpkınlar’ olarak bilinen Jandarma Komandolar, alevlerle mücadele çalışmalarında büyük bir özveriyle çalışıyor. Alev savaşçılarına, sağlık ekipleri sık sık destek everiyor. Kurtarma ekipleri, alevlerden etkilenen hayvanları kurtarıp, güvenli bölgelerde oluşturulan barınaklara götürüyor.

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.