Marmaris'te aşırı yağış su taşkınlarına neden oldu

Marmaris'te aşırı yağış su taşkınlarına neden oldu
Muğla'nın Marmars ilçesinde iki günden bu yana etkili olan sağanak yağış su taşkınlarına neden oldu. Değirmenyanı ve Karacasöğüt'te bazı evler sular...

Muğla'nın Marmars ilçesinde iki günden bu yana etkili olan sağanak yağış su taşkınlarına neden oldu. Değirmenyanı ve Karacasöğüt'te bazı evler sular altında kalırken , bir koyda mahsur kalan 5 balıkçı 12 saat sonra belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.Marmaris-Gökova duble yolunda ağaçlar devrilirken heyelanlar meydana geldi.

İlçede dün sabah 09.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve fırtına gece de etkili oldu. Kent merkezinde herhangi bir su taşkınına rastlanmazken, 20 kilometre uzaklıktaki Hisarönü mahallesi Değirmenyanı mevkiinde derenin taşması sonucu bazı evleri su bastı. Hisarönü mahallesinde ise taşan dere yatağı yollarda su taşkınlarına neden oldu. İlçeye 20 kilometre mesafedeki Karacasöğüt mahallesinde ise etkili olan sağanak yağış sonrası bazı evleri su bastı. Su taşkınları yolları göle çeviriken vatandaşlar gece boyunca evlerinden çıkamadı.

Öte yandan Karacasöğüt ,Longöz koyunda su taşkını nedeniyle kapanan yolda 12 saat mahsur kalan 5 balıkçı Marmaris belediyesinin bölgeye gönderdiği iş makinesinin yolu açmasıyla kurtarıldı.

Okluk koyunda bulunan Cumhurbaşkanlığı köşkünün yakınındaki köprünün taşması sonucu köşkü su bastı. Gece boyunca Büyükşehir ve Marmaris belediyesi temizlik ve fen işleri müdürlüğü tam mesai yaptı. Muğla'dan gönderilen DSİ iş makineleri su taşkını riski bulunan bölgelerde hazır bekletildi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bölgede son 2 gündür etkili olan sağanak yağış sonrası metrekareye 143 kilogram yağış düştü. Sağanak yağmurun hafta başına kadar bölgede etkili olması bekleniyor.

Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.