Marmaris’te Deniz Sporu

Marmaris’te Deniz Sporu
Türkiye'nin yelken sporunda olimpiyatlardaki ilk kadın temsilcisi milli yelkenci Çağla Dönertaş'ı yelken sporuna kazandıran Marmaris'teki Güney Ege Yelken...

Türkiye'nin yelken sporunda olimpiyatlardaki ilk kadın temsilcisi milli yelkenci Çağla Dönertaş'ı yelken sporuna kazandıran Marmaris'teki Güney Ege Yelken Kulübü, Ocak ayında yapılacak Türkiye Yelken Yarıyıl Kupasına hazırlanıyor.

Muğla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Marmaris'te deniz sporlarının eğitim yuvası olan Güney Ege Yelken Kulübü; kulübün destekçilerinden Aktaş Ros Beach'te , kulüp öğrencileri ve velileriyle bir araya geldi.

Gerçekleşen toplantıda; bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme sunumu yapan Güney Ege Yelken Kulübü kurucusu ve Yelken Eğitmeni Doğa Serhan Akalın; ülkemizin yelken sporundaki milli gururu Fenerbahçeli sporcu milli yelkenci Çağla Dönertaş'ın spora başladığı 2004 yılından itibaren ilk temel eğitimlerini kendilerinden aldığına dikkat çekerek; “Geçmiş yıllarda belediyeler kanalıyla da olsa amatör spora destek oldukça iyiydi. Günümüzde ise özellikle Marmaris için söylüyorum biz kulüp olarak neredeyse numunelik kaldık. Çocuklarımız ve gençlerimizi spora kazandırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz, üç tarafı denizlerle çevrili Marmaris'te günümüzde eksik bırakıldığını düşündüğümüz yelken sporu için. Ülkemizin gururu ve kulüp olarak bizim de onur duyduğumuz, olimpiyatlarda yelken sporundaki ilk kadın temsilcimiz Çağla Dönertaş, 2004 - 2006 yılları arasında ilk temel eğitimini kulübümüzde alarak bugünlere gelmiştir. Şuan kulübümüzde 7 - 18 yaş arası 24 sporcumuzla eğitimlerimize devam ediyoruz. Hedefimiz Ocak 2018'de gerçekleştirilecek olan Türkiye Yarıyıl Kupası Yelken yarışlarında dereceye girerek, ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek yeni sporcular kazandırmak.” dedi.

Bu haber toplam 978 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.