MARMARİS'TE KADIN VE SANAT FESTİVALİ

MARMARİS'TE KADIN VE SANAT FESTİVALİ
MUSTAFA İNCİ-  Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 10’uncu düzenlenen kadın ve sanat festivaline çeşitli ülkelerden 40 sanatçı katıldı. 22 gün...

MUSTAFA İNCİ-  Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 10’uncu düzenlenen kadın ve sanat festivaline çeşitli ülkelerden 40 sanatçı katıldı. 22 gün çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festivalin açılışını Muğla Valisi Amir Çiçek gerçekleştirdi. Blue Port AVM’de  festivalin ilk gününde katılımcılar 10’uncu yıl pastası kesti.

Marmaris Blue Port AVM’de kadın ve sanat festivalinin 10’uncu başladı. Açılışa Muğla Valisi Amir Çiçek ve çok sayıda bürokrat katıldı. 22 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festivale değişik ülkelerden toplam 40 sanatçı katıldı.  Kadın ve Sanat Festivalinde Muğla Valisi Amir Çiçek “sanatçı kadınların gücünü ortaya koyan bu festivale emeği geçen herkesi kutlayarak nice 10 yıllar diliyorum. Bu arada tüm kadınlarımızın 08 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum.  Bu kutlama ve anma sadece bir günle sınırlı kalmamalı yılın her gününe yayılmalı. Analarımız, bacılarımız, eşlerimiz ve sevgili kız çocuklarımız sizlerin önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat, “Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali’ni hiç bir yerden destek almadan sadece sanatçıların, sanatseverlerin ve sanata duyarlı kurulların katkısı ile 10 yıldır gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl İstanbul ve Marmaris’te yapılan etkinliklerde on binlerce kişinin izlediği Karma Güzel Sanatlar Sergisini bu yıl “Kadın Yaratırsa” başlığı altında sanatseverlerin beğenisine sunduk.“Kadın Yaratırsa iyiyi, doğruyu, güzeli yaratır” dedi. Sonat konuşmasının ardından Festivalin 10. Yıl Onur Ödülünü, 10 yıldır Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivaline ev sahipliği yapan Blue Port AVM Yöneticisi Ayten Demir Bilgin'e teslim etti.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Uluslar arası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Hatıra Pulu bastırılan ve İlk Gün damgası vurularak, koleksiyonerlere sunulan Pul, Dünya Fletalistlerin ilgi odağı olup, PTT web sitesinde yayınlanarak Marmaris adına önemli bir tanıtımı gerçekleştirmekte olduğunu açıklayan Marmaris PTT Müdürü Seher Uslu, bu yılın İlk Gün Damgalı pulunu Muğla Valisi Sayın Amir Çiçek’e takdim etti.

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.