Marmaris’te Turizm Zirvesi Düzenlendi

Marmaris’te Turizm Zirvesi Düzenlendi
Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris ilçesinde düzenlenen Turizm Zirvesi’ne katıldı.Marmaris Ticaret Odası ve İzgören Akademi işbirliğinde düzenlenen...

Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris ilçesinde düzenlenen Turizm Zirvesi’ne katıldı.

Marmaris Ticaret Odası ve İzgören Akademi işbirliğinde düzenlenen zirveye; Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Burak Demirtaş, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan ve sektör temsilcileri katıldı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, yeryüzü cenneti Muğla’nın tarihi, kültürel değerleri, zenginlikleri, eşsiz doğal güzellikleri ile ülke genelinde İstanbul ve Antalya’dan sonra turizmde en fazla bilinen, en fazla turist alan, turizmde güçlü potansiyeli ve rekabet edebilirlik gücü olan önemli bir destinasyon olduğunu belirtti.

Muğla’nın sadece geleneksel turizmde değil, kültür, spor, sağlık, kongre ve doğa turizminin de gerçekleştirilebilmesi için her anlamda elverişli ortam, fırsat ve imkânlara sahip olduğunu söyleyen Vali Civelek, “ Son zamanlarda turizmimizin çeşitlendirilmesi, dört mevsime yayılması ve yeni turizm trendlerinin benimsenmesi konusunda ilgili taraflar olarak gayret, çaba içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yine biliyoruz ki paha biçilemez değerlere, güzelliklere, özelliklere sahibiz ancak tüm bunların değişen, gelişen şartlara göre en iyi, en doğru, en başarılı şekilde tanıtılmasına ve artan rekabet ortamında kaliteli hizmet sunulmasına da önem vermek durumundayız.” Dedi.

Hızla değişen yeni nesil teknolojiler ile yaşamın her alanında var olan dijitalleşmenin tüm sektörleri etkilediğinden bahseden Vali Civelek, “Bilgi ve iletişim teknolojileri bilinen bir gerçektir ki, turizm sektörünü de değiştirmektedir, dönüştürmektedir, etkilemektedir. Artık sürdürülebilir turizmden bahsedebilmek için, turizm sektöründe var olabilmek, ayakta kalabilmek için; teknolojik gelişmeler doğrultusunda değişen müşteri davranış ve beklentilerine yenilikçi yaklaşımlarla cevap verilebilmesi, sektörün, sektör paydaşlarının turizmde yenilikleri trendleri benimsemeleri, uyumlanmaları teknoloji ve dijitalleşmeye yönelik yatırımları gerçekleştirmeleri diğer yandan da sektörde yeni nesil teknolojilerin eğitimini alan bilişim teknolojileri kullanım becerisine sahip, nitelikli personel istihdam etmeleri kaçınılmazdır, son derece önemlidir. İnanıyorum ki bahsettiğim bu koşulların üstesinden gelebilme gücüne, kapasitesine sahibiz.  Yeter ki yeniliklere, trendlere uyum sağlayabilme isteğinde olalım. Turizm Zirvesinin ülkemize, ilimize, Marmaris’imize hayırlı olmasını, zirvenin amacına ulaşmasını temenni ediyorum. “ diye konuştu.

Zirvede, turizmde yeni trendler, dijitalleşme, turizmde fark yaratmak ve Facebook İstasyon Projesi gibi konular anlatıldı.

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.