Masterchef Programı kınandı

Masterchef Programı kınandı
Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal ederek, sivil vatandaşı şehit etmesinin ardından, Tv8 de yayınlanan Masterchef isimli programda Şef Somer...

Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal ederek, sivil vatandaşı şehit etmesinin ardından, Tv8 de yayınlanan Masterchef isimli programda Şef Somer Sivrioğlu tarafından Ermenistan’a ait milli yemeğinin tanıtılması Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler Birliği’nce kınandı.

Neval Çolak Arslan

Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler Birliği tarafından Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal ederek, sivil vatandaşı şehit etmesinin ardından, Tv8 de yayınlanan Masterchef isimli programda Şef Somer Sivrioğlu tarafından Ermenistan’a ait milli yemeğinin tanıtılmasına yönelik basın açıklaması yayınlandı.

Programda kültürde var olan geleneksel yemekleri tanıtmak yerine farklı kültürlerin yemeklerinin tanıtımına ağırlık verildiğinin altını çizen Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler Birliği Milli mutfak kültüründe olumsuz etkilere neden olduğuna dikkat çekti.

Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler Birliği tarafından yayınlanan açıklama şöyle:

“29 Eylül 2020 akşamı Tv8 de yayınlanan Masterchef programında Şef Somer Sivrioğlu tarafından ERMENİSTAN milli yemeği olan ‘topik’ mezesi anlatılarak, reklamı yapılmış ve yarışmacılardan aynısını yapmaları istenmiştir. Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarını işgal ettiği ve 4 gün önce tekrar saldırıda bulunarak onlarca sivil Azeri vatandaşımızı şehit ettiği, bu hassas günlerde Ermenistan reklamının yapılmasını kınıyoruz. Ayrıca, söz konusu programın kültürümüzde var olan geleneksel yemeklerimizi tanıtmak yerine, Yeni Zelanda tatlısı ‘Pavlova’, Yunan yemeği ‘Ahtapot nicoise’, Amerikan Kültürü olan “Hamburger”, Japon ‘suşhi’  ve Fransız yemeği olan ‘volovan’ gibi yemeklere ağırlık vermesi, Milli Mutfak kültürümüzde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Şefler birliği olarak Masterchef isimli yarışma programını kınıyoruz.”

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.