Mavi Dalga “2018 Yılı Çevre Ödülleri” Verildi

Mavi  Dalga  “2018  Yılı Çevre Ödülleri” Verildi
Turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, yerli ve yabancı turistlere denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı amaçlayan “Sürdürülebilir Deniz Turizmi Mavi Dalga” projesinin...

Turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, yerli ve yabancı turistlere denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı amaçlayan “Sürdürülebilir Deniz Turizmi Mavi Dalga” projesinin 2018 çevre ödülleri törenle verildi. Alesta Yacht Otel’de düzenlenen ödül törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, İMEAK DTO Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri, resmi ve kamu kurumlarının yetkilileri ve sektör temsilcileri ile proje ortakları katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Şemsi Toprak; Mavi Dalga projesi ve bu güne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Mavi dalga projesini Fethiye’ye kazandıran proje ortaklarına teşekkür eden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner konuşmasında; deniz turizminin önemine değinerek “Deniz turizminin devamını istiyorsak denizlere ve kıyılara gözümüz gibi bakmalıyız” dedi. Açılış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. 2018 yılı Mavi dalga projesinde; en düzenli evsel sıvı ve bitkisel atık yağ veren; Apaz Teknesi, Elite Diving Center Teknesi, Fethiye E Teknesi, Aviva 2 Teknesi, Grand Burak Teknesi, Nilperi Teknesi ve Hanedan Teknesi ödüle layık görüldü. Teşekkür plaketleri tekne yetkililerine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman tarafından verildi.

Mavi Dalga projesi 2018 yılı jüri özel ödülü Çalış Bot Kooperatifine verildi. Murt Deresi içindeki tekne bağlama yerlerine atık su otomasyon sistemine entegre; 2 adet istasyonun yapımındaki özel gayretleri nedeniyle jüri özel ödülünü Çalış Bot kooperatifi aldı. Teşekkür plaketi; İMEAK DTO Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan tarafından Çalış Bot Kooperatifi başkanı Veli Tuğsat’ a verildi. 2018 yılı Mavi Dalga projesinde; Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; çevre duyarlılığı konusunda öne çıkan okul oldu. Mavi Dalga Proje Gurubunun ve Deniz Temiz Derneği Turmepa’nın düzenlediği hemen hemen tüm kıyı temizliği kampanyalarına öğretmeniyle, öğrencisiyle yaptıkları gönülden destek ve katkıları nedeniyle; Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Baki Burucu; ödüle layık görüldü. Çevre duyarlılığı konusunda öne çıkan gönüllüler olarak da; okul öğretmeni Betül Karabayır ile okul öğretmeni Dursun Ali Eskici’de; Mavi Dalga projesi 2018 yılı ödülüne layık görüldüler. Teşekkür plaketleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından verildi. 2018 yılı Mavi Dalga projesinde Eko Bot Projesi ile çevre duyarlılığına yönelik en dikkat çeken farkındalığı yaratan tekne ödülüne; Özleyiş Çakır layık görüldü. Çevre kirliliğine dikkat çekmek için iki ay boyunca sokak ve plajlardan topladığı yaklaşık 950 pet şişeden

tekne yaparak denize indiren çevreci vatandaş Şeref Topçu; 2018 yılı Mavi dalga projesi ödülüne layık görüldü. Özleyiş Çakır ile Şeref Topçu’nun teşekkür plaketini İMEAK DTO Fethiye şubesi meclis başkanı İlkay Tugay tarafından verildi.

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.