Mavi Dalga Eğitimleri Hız Kazandı

Mavi Dalga Eğitimleri Hız Kazandı
Mavi Dalga Projesi kapsamında verilecek ikinci eğitim Temmuz ayında gerçekleştirilecek.Geçtiğimiz aylarda Mavi Dalga Projesi kapsamında tur operatörleri ve tekneciler ile ilk eğitimi gerçekleştirilen projenin ikinci eğitimi yapılacak.Mavi...

Mavi Dalga Projesi kapsamında verilecek ikinci eğitim Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz aylarda Mavi Dalga Projesi kapsamında tur operatörleri ve tekneciler ile ilk eğitimi gerçekleştirilen projenin ikinci eğitimi yapılacak.

Mavi Dalga Projesi ile turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere ve turistlere denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı amaçlayan Mavi Dalga Projesi eğitimleri devam ediyor.

Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Seyahat Vakfı (The Travel Foundation), D-Marin Göcek ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubesi ortaklığıyla başlayan Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizm Projesi kapsamında 2018 yılında teorik ve pratik eğitimlere sezon öncesinde hız verildi.

Fethiye, Göcek ve çevresi uzun zamandır deniz turizmi olanakları ile bilinen, içerdiği koy ve marina ağı ile çeşitli türlerde tekne kullanıcıları tarafından kullanımı giderek artan bir bölge olması sebebiyle, temelleri 2015 yılında atılan Mavi Dalga Projesi, bölgedeki mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürebilir deniz turizmi konusunda farkındalık yaratmak ve çeşitli yeni uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlayan ve çevresel kirlenmenin en aza indirilebileceği planlanan bir proje olarak hayata geçirilmişti.

Temmuz ayı ortasına kadar Göcek bölgesindeki tekne kaptanları ve mürettebatına yönelik teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Göcek’te gerçekleştirilen eğitimlerin sonrasında Fethiye bölgesinde faaliyet gösteren kaptan ve mürettebatlara da aynı eğitim programları uygulanacaktır.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Mavi Dalga Projesinin amacı sektörde ve turistler arasında sürdürülebilir uygulamaların düzeyini yükseltmek ve daha temiz ve çekici bir turizm ürünü yaratmak, Yerel paydaşlar arasında güçlü ilişkiler kurarak, deniz turizminin gelişimini ve geleceğe yön verecek izleme ve değerlen dirme yöntemlerini uygu lamaya geçirmek, Deniz turizmi faaliyetlerinin yüksek olduğu diğer benzer bölgelere de bu uygulamaları yaygınlaş tırmaktır.”denildi.

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.