Mayıs bereketi yaşanıyor

Mayıs bereketi yaşanıyor
Türkiye’nin birçok serinde serin ve yağmurlu hava etkisini gösterirken, Fethiye’de yaz erken geldi. Mayıs ayının gelmesiyle beraber turizm bölgelerine akın eden yerli ve yabancı turistler turizmcinin yüzünü güldürdü.Fethiye’nin...

Türkiye’nin birçok serinde serin ve yağmurlu hava etkisini gösterirken, Fethiye’de yaz erken geldi. Mayıs ayının gelmesiyle beraber turizm bölgelerine akın eden yerli ve yabancı turistler turizmcinin yüzünü güldürdü.

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz plajları 1 Mayıs itibariyle dolmaya başladı. Sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahilleri akın ederken bu durum bölgede faaliyet gösteren turizmcileri de mutlu ediyor. Ölüdeniz’in Kumburnu ve Belceğiz plajlarında güneşin altında sere serpe yatıp güneşlenen turistler bir yanda da Babadağ’ından paraşütle atlayan adrenalin tutkunlarının gökyüzündeki akrobasi hareketlerini heyecanla izliyor.

Kumburnu plajındaki işletmede görevli Cengiz Akın, “Mayıs ayına girmemizle hareketlilik bekliyoruz. Özellikle hafta sonları yoğun oluyor. Bundan sonra daha güzel olacak” dedi.

Fethiye’de öğrenci olan İzel Buse Aşık, “Normalde hava 28 derece gösteriyor ama 35 civarında hissettiriyor, fazlasıyla sıcak. Sezonu nisan ayında açtık. Arkadaşlarla birlikte küçük bir tatil yapıyoruz. Deniz suyu sıcaklığı da gayet güzel.” Dedi.

Karadeniz^’den Ölüdeniz’e tatile gelen Sercan Karahan, “4 Mayıs’ta askere gideceğim. Askere gitmeden önce tatil yapıp stres atalım dedik. Ölüdeniz çok güzel bir yer. Karadeniz’den geldik. Orası çok daha farklı. Şuan Karadeniz’de hava soğuk ama burada çok güzel, denize giriyoruz” dedi.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi Yavuz Torunoğulları da turizmde yaşanan bu hareketliliğin bütün sezonu yansıyacağını söyledi.

Mayıs ayıyla birlikte turizm sezonunu açtıklarını ve 2018 turizm sezonundan beklentilerin yüksek olduğunu belirten Torunoğulları, “Bu hafta itibariyle bölgemizin neredeyse tamamı turizme hizmet verecek şekilde açıldı. Artık sezon tam anlamıyla başladı diyebiliriz. Mayıs ayında rezervasyon ortalama yüzde 70-75 aralığında gerçekleşti. Mayıs ayı boyunca bu artacaktır. Sezon genelinde de yüzde 55’lik bir artış var. Bu bir önceki yılın aynı tarihiyle karşılaştırdığımızda yüzde 60 artış olduğunu net olarak görüyoruz. Önemli olan bundan sonra sezon içerisinde de geçen yıllarda olduğu gibi rezervasyon akışının artarak devam etmesi sezon içerisindeki doluluğu sağlayacaktır. Biz her halükarda bugünkü koşulları da elimizdeki verilere dayanarak 2017’de daha iyi bir sezon geçireceğimizi biliyoruz” dedi.Doların artmasının Türkiye’nin bir numaralı pazarı olan Rusya pazarını direk etkilediğine dikkati çeken Torunoğulları, “Çünkü Ruble değer kaybetti. Bununla ilgili rezervasyon sayısında düşüş olduğu yönünde olumsuz haberler var. Poundun, Doların, Euro’nun artması bize gelecek yabancı kökenli misafirin buradaki harcaması açısından olumlu gözükse de sektör açısından dövizdeki artış bizim tedarik ettiğimiz ürünlere yansıyor. Kurdaki artış maliyetlerdeki artışa yansıdı. Avantaj gibi gözükse de avantajın bir bölümünü maliyet artmasından dolayı kaybettik. Ama bunun müşteriye yansıması da çok önemli” diye konuştu.

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimlerin Yerli pazarda bir etkisinin olacağını ama seçimlerin ardından tekrar hareketliliğin yaşanacağını ifade eden Torunoğulları şöyle konuştu: “Seçim tarihi açıklandıktan sonra dövizde bir durağanlık başladı. Seçim Türkiye’nin gerçeği. Bunun bir an önce olup bitmesi uzun vadede ülkenin menfaatine de olacaktır. Belki Haziran ayı içerisinde iç piyasa biraz kaybımız olacak ama özellikle seçimlerden sonraki süreçte Eylül’e kadar önemli bir iç turizm hareketi olacaktır.”

Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.