MBB Sağlık Hizmetleri’nden Diyabet Günü  Farkındalığı

MBB Sağlık Hizmetleri’nden Diyabet Günü  Farkındalığı
Neval ÇOLAK- Muğla Büyükşehir Belediyesi (MBB) Sağlık Sosyal Hizmetler birimi tarafından Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı’nda, “14 Kasım Dünya...

Neval ÇOLAK- Muğla Büyükşehir Belediyesi (MBB) Sağlık Sosyal Hizmetler birimi tarafından Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı’nda, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle şeker ölçümü yapıldı.

13 İlçede 63 noktada yapılan ücretsiz ölçümlerle vatandaşlar arasında diyabet hastalığı hakkında bilgi verildi. Diyabet Günü sebebiyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş vatandaşlarla birlikte şeker ölçümü yaptırdı.

MBB Sağlık Hizmetleri’nden Diyabet Günü  Farkındalığı

Yapılan işin toplum sağlığı açısından çok önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Bütün vücudunu etkileyen ve hastalıkların bir başlangıcı olabilecek, birçok hastalığa sebep olur. Bunun içinde çoğu kimse şeker hastası olduğunu farkında değil. Eğer herhangi bir şekilde bir hastaneye başka bir amaçla giderse ve orada tetkik koyulursa o zaman ancak şekere bakılıyor. Şeker hastası olup olmadığı tespit ediliyor. Çok geciken durumlarda şeker hastalığı komplikasyonları diye adlandırdığımız, damar komplikasyonları, akciğer, böbrek, göz ve metabolizmanın bütün sisteminin bozulmasına sebep oluyor. Toplum sağlığı açısından diyabetin olup olmadığının tespiti, varsa hemen tedaviye geçilmesi çok önemlidir. Türkiye’nin ve Muğla’nın beslenme alışkanlığı şeker hastalığını tetikler vaziyette. Onun için halk sağlığı açısından yararlı bir çalışma. Çalışmalarımıza daha sonraki yıllarda da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Farkındalık yaratmak için, vatandaşlarımızın daha sağlıklı olması için ve en önemlisi erken teşhis için böyle bir çalışma yapılmaktadır diyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Vatandaşlarımızın sağlıklı olması bizim için çok önemli. Büyükşehir’imize de çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız gelsinler ücretsiz bu hizmetten yararlansınlar.” dedi.

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.