Meclis 2013 bütçesin belirledi

Meclis 2013 bütçesin belirledi
Muğla İl Genel Meclisi’nin Kasım ayından buyana süren 2013 mali yılı bütçe görüşmeleri sonucunda daha önce 75 milyon TL olarak belirlenen taslak AK...

Muğla İl Genel Meclisi’nin Kasım ayından buyana süren 2013 mali yılı bütçe görüşmeleri sonucunda daha önce 75 milyon TL olarak belirlenen taslak AK Parti meclis üyelerinin red oyna rağmen bütçe 95 milyon liraya çıkartıldı.  

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı 20. birleşimi Cemal Gürpınar başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerin tam kadro olarak katıldığı bütçe görüşmesine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş ile MHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bayram Koyuncu da katıldı.

Bütçe görüşmesine katılan CHP Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, “İlimize hayırlı olmasını diliyorum. 1 yıldır yoğun bir şekilde çalıştınız. Bundan sonraki süreçte de halkımızın refahı için iyi işler yapacağınızdan eminim. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Büyükşehir Belediyesi Yasası’nı onaylanması halinde önümüzdeki yerel seçimlere Büyükşehir olarak gireceğiz. Yeni bir yapılanma olacak. Önemli bir turizm bölgesine sahibiz. Bunun için çevremizin ne kadar iyi korunmasının farkına varlıyız” diye konuştu. 

Gündeminin üçüncü maddesi görüşmesinde konuşan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek, “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 44. maddesi Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 24. maddesi hükümleri gereğince hazırlanan 75 milyon TL 2013 yılı bütçesinin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 45. maddesi gereğince tetkik ve tasdik edilmesi konusu hakkında komisyonumuzca inceleme ve değerlendirme yapıldı. Meclisimizce daha önce kabul edilen stratejik plan ve performans programları uygun ve ilin öncelikle sırası değerlendirilerek bütçe 95 milyon TL olarak uygun görüldü” dedi.

Konuşmaların ardından bütçe’nin onayı için oylamaya geçildi. Oylama sonucunda CHP ile MHP evet, AK Parti grubu ise ret oyu verirken bütçe, oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜTÇE YEMEĞİ ALTINKALP RESTORANDA OLDU

Muğla il genel meclis üyeleri yılsonu bütçe kararının ardından düzenlenen yemekte bir araya geldi. Altınkalp restoran’da gerçekleşen yemeğe Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, İl genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla İl Özel İdare Genel Sekreteri Sebahattin Avcı, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Muğla Merkez İlçe Bahattin Gümüş, AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, MHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bayram Koyuncu, il genel meclis üyeleri kurum müdürleri ile daire amileri katıldı.

Yemekte konuşan Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt ve İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar meclis üyelerine 2013 yılının 2012 yılına göre daha çok başarılı çalışmalar gerçekleştireceklerine inandıklarını vurguladılar.

Bu haber toplam 541 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.