mecliste fiziki saldırı iddiası

mecliste fiziki saldırı iddiası
AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, 3 ay önce Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, Muğla Merkez Belediye Meclisi komisyonunda, AK...

AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, 3 ay önce Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, Muğla Merkez Belediye Meclisi komisyonunda, AK Parti Muğla Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ziya Ercan’a fiili müdahalede bulunulduğunu ileri sürdü. Çelebi, parti içinde yapılacak değerlendirmenin ardından yasal yollara başvurup, başvurmayacaklarının kararını vereceklerini açıkladı. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün iddialarla ilgili olarak “böyle bir şey söz konusu değildir fiziki bir saldırı asla olmamıştır. Bizim bütün toplantılarımız kamera kaydına alınmaktadır” dedi.

AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, parti binasında yaptığı açıklamasında, geçen akşam gerçekleşen Belediye Meclisi Denetim Komisyonunda CHP’li meclis üyelerinin AK Parti Muğla Belediye Meclis Üyesi Hamza Akercan’a, sözlü taciz ve fiili müdahalede bulunulduğunu iddia etti.

Belediye Meclisinde bundan öncede AK Parti Meclis üyelerine karşı ufak tefek olumsuz davranışların olduğunu savunan AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, “Bu güne kadar Belediye Meclisinde, meclis üyelerimize ufak tefek olumsuz davranışlarda bulunuldu. Ancak biz bunların hiç birini büyütmedik. Geçen akşam AK Parti Belediye Meclis Üyemiz Hamza Akercan, denetim görevini yerine getirirken haklı ve kanunu taleplerde bulununca önce engellenmiş, sözlü tacizde bulunulmuş daha sonrada küfredilmiştir” dedi.

‘DAHA ÖNCE ZİYA ERCAN’A FİLİ MÜDAHALE YAPILDI’

Bu olaydan yaklaşık olarak 3 ay önce AK Parti Muğla Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ziya Ercan’a, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün fili müdahalede bulunduğunu iddia eden AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, bu hareketlerin Muğla’ya yakışmadığını belirtti. Bundan önce hiçbir olumsuz olayı büyütmediklerini vurgulayan Çelebi, “ Bundan 3 ay önce Grup Başkanvekilimzi Ziya Ercan’a, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından kolu tutularak ittirilerek fiziki müdahalede bulunulmuştur. O gün yapılan fiziki müdahalenin yanı sıra diğer meclis üyelerinin önünde sözlü tacize uğramıştır” ifadelerini kullandı.

‘SUSMADIK SUSMAYACAĞIZ’

Bu güne kadar bütün eksiklikleri bütün yanlışları dile getirdiklerini söyleyen Çelebi, her şeye rağmen susturamayacaklarını belirtti. Çelebi, “Halkın sesi olan AK Parti Muğla Belediye Meclis Üyelerinin sesi kısılamaz, Her türlü sözlü tacize, fiili hakarete rağmen susmadık ve susmayacağız. Biz demokrasi neferleriyiz Bu olayla ilgili olarak parti içersinde bir araya geleceğiz ve yasal yollara başvurup başvurmayacağımız konusunda bir karara varacağız” diye konuştu.

GÜRÜN, “TOPLANTILAR KAYIT ALTINDA”

Ankara’da belediye başkanları toplantısına katılan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, telefonla yaptığı açıklamasında toplantıların kameralar ile kayıt altında olduğunu belirterek, “böyle bir şey söz konusu değil. Fiziki bir saldırı asla olmadı. Bizim bütün toplantılarımız kamera kaydına alınıyor” sözlerini kullandı.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.