Mehmet Akif Ersoy'u örnek alıp ödülünü Sevgi Evlerine bağışladı

Mehmet Akif Ersoy'u örnek alıp ödülünü Sevgi Evlerine bağışladı
Diyanet İşleri Başkanlığı Muğla Müftülüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında ortaokul kategorisinde birinci olan 14 yaşındaki Elif Naz Damkaçı yarışmadan kazandığı ödülü kabul etmeyip...

Diyanet İşleri Başkanlığı Muğla Müftülüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında ortaokul kategorisinde birinci olan 14 yaşındaki Elif Naz Damkaçı yarışmadan kazandığı ödülü kabul etmeyip birincilik ödülünü Sevgi Evlerine bağışladı.

Muğla Müftülüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında ortaokul kategorisinde birinci olan Elif Naz Damkaçı yarışmadan kazandığı ödülü Sevgi Evlerine bağışladı. Muğla İl Müftülüğünde düzenlenen organizyonla Elif Naz’a yaptığı duyardı davranıştan dolayı teşekkür edilerek başarılarının devamı dilendi.

“MANEVİYAT MADDİYATTAN DAHA ÖNEMLİ”

Maneviyatın maddiyattan daha önemli olduğunu dile getiren Elif Naz Damkaçı küçük yaşlardan beri İstiklal Marşı’nı okuyarak büyüdüğünü söyledi. Elif Naz Damkaçı, “İlkokul çağımdan beri sürekli İstiklal Marşı’nı okuyarak büyüdüm. Ailemde bana bir tohum ekti İstiklal aşkı olarak. O istiklal aşkıda benimle beraber büyüdü. Bu yarışmadan da okulun sayesinde haberim oldu. Neden okumayayım dedim. Çünkü bu ekstra bir iş değil görev değil. Sonrasında kazandığımı öğrendim. Bu tabiki benim için bir gurur. Fakat Mehmet Akif’in yazarken hele ki öyle zorlu bi dönemde almadığı ödülü sadece okuduğum için ben kabul edemezdim. Belki küçük bir ödülüm olurdu fakat bu ödülü bağışlamak benim için daha büyük bir ödül. Mehmet akif Ersoy’da ödülünü çocuklara bağışlamıştı. Çocukların ihtiyaçları olabileceğini düşündüm az da olsa bir yardımım dokunsun istedim” ifadelerini kullandı.

“BAYRAK AŞKIYLA BÜYÜDÜ”

Baba Ali İhsan Damkaçı, Elif Naz’ın bu duyarlı davranışın dolayı gurur duyduğunu söyledi. Baba Ali İhsan Damkaçı,“Böyle bir organizasyon gerçekleştirildiği için İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için bu milli, manevi duyguların yaşatılması çok önemli. Bir ebeveyn olarak çocuğumuzla gurur duyuyoruz. 6 yaşında beri İstiklal Marşı’nı severek okur. Bayrak aşkıyla büyümüştür. Mehmet Akif Ersoy’u da örnek alması ki biz onları Asım’ın nesli gibi yetiştirme gayreti içinde olan anne babalar olarak dönütünü almakda çok güzel. Çabalarıyla girdiği bu yarışmayı sonucunda kazanması ve ödülü kabul etmeyip çocuklara bağışlaması bizi daha çok mutlu etti. Umarım örnek bir davranış olur” dedi.

“SEVGİ EVLERİNDEKİ YAVRULARA BAĞIŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ”

Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından Elif Naz Damkaçı’ya yarışmadan kazandığı ödül takdim edildi. Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Elif Naz’a bu duyarlı davranışı için teşekkür etti. İbrahim Öcüt, “İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenledik. Videolar kaydederek öğrenciler bize gönderdiler. Değerlendirmeler sonucunda Elif Naz birinci oldu. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak kendilerine çok mütevazi bir ödül teklif etmiştik. Tabi iban numarası isteyince Elif Naz kızımız ‘Ben Mehmet Akif Ersoy bu millet için yazdığı İstiklal Marşı’ndan bir ücret maddi bir şey almadığı gibi bende o ödülü kabul etmiyorum’ dedi. Bize siz istediğiniz bir yere verin diyince bizde hayır siz istediğiniz yere verin dedik. Kendiside Sevgi Evlerindeki yavrulara bağışlayacağını söyledi. Bu nedenle buraya getirdik çok duygulandık. Anadoluda milli duyguları taşıyan bu yaşta gençlerin olması biz çok mutlu etti” dedi.

“ASIM’IN NESLİ DİYORDUM YA, NESİLMİŞ GERÇEK”

Elif Naz Damkaçı, Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ten aldığı birincilik ödülünü Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik’e teslim etti. Seyfi Bozçelik, “Bu haberi ilk duyduğumda o ruhu yeniden yaşadım. Aklıma Mehmet Akif’in ‘Asım’ın nesli diyordum ya, Nesilmiş gerçek İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ ruhunu yaşıyor olduğunu görmek bizim için daha kıymetli. Bu ülkenin gençleri kendi kültüründen beslendiği sürece inanıyoruz ki çağlara damga vuracaktır. Çağlar değiştikçe bu ruhun değişmediğini gördük. Elif’te bize bunu göstermiş oldu. Elif’e ve ailesine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.