Melisa 5 Yaşında Mutluluğa “ İlk Adımını” Attı

Melisa 5 Yaşında Mutluluğa “ İlk Adımını” Attı
Melisa Aksu 5 yaşında ilk defa yürüyebilmenin sevincini yaşadı. 5 yaşındaki serebral palsi (beyin felci) hastası Muğla'da yaşayan Melisa Aksu, ayakta...

Melisa Aksu 5 yaşında ilk defa yürüyebilmenin sevincini yaşadı. 5 yaşındaki serebral palsi (beyin felci) hastası Muğla'da yaşayan Melisa Aksu, ayakta bile duramazken 4 yıllık fizyoterapinin ardından desteksiz ilk adımını atarak ailesinin yüzünü güldürdü. Bazı doktorların "yürüyemez" dediği Aksu, Yücelen Hastanesi Fizik Tedavi ekibinin yoğun gayretleri sonucu 4 yıl süren tedavi sonrası attığı adımlarla büyük mutluluk yaşadı.

Muğla’da yaşayan ve beyin felci nedeniye yürüyemeyen Melisa Aksu, Yücelen hastanesi’ndeki  4 yılldır süren tedaviye cevap verdi. Çoğu doktorun yürüyemez dediği Asku ilk adımını attı. 5 yaşında ki Melisa Aksu’nun hastaneye geldiğinde oturamadığını, ellerini kullanamadığını ve ayakta duramadığını söyleyen Fizik tedavi uzmanı doktor Hakkı Özdemir,  Aksu'nun fiziksel hareketlerini artırmaya yönelik çeşitli tedaviler uyguladıklarını belirti.

Serebral palsi’nin sık görülen bir rahatsızlık olduğunu vurgılayan Dr.Özdemir; “Oturması, ellerini kullanması için tedavisini planladık. Hastaya kendi durumuna uygun tedavisini verdik. Şu an için Fizyoterapistimiz Muhlise Ayan kendisine fizik tedavi uyguluyor. Hastamız artık desteksiz yürüyebiliyor, amacımız küçük kızımızın günlük hayatını planlayabilmesini sağlamak. Hastalığın ilk 4 senesinde yakaladığımızda, alınan sonuçlardan memnunuz.” Dedi.

“Zamanla Daha İyi Olacak”

İstedikleri seviyeye ulaşmasa da hastanın zamanla daha iyi noktalara geleceğinden umutlu olduklarını ifade eden Fizyoterapist Muhlise Ayan ;" Melisa'ya özel bir fizyoterapi uyguladık. Hasta ilk geldiğinde destekli oturan, ayakta duramayan, yürüyemeyen bir çocuktu. Burada zamanla germe-kuvvetlendirme, denge-koordinasyon egzersizleri, ergoterapi, hiroterapi, elektroterapi, yürüme robotu ve ortez uygulamaları yaptık. Şu an bağımsız yürüyebiliyorKurumumuzda haftada üç gün fizik tedavi aldı. Bunun dışındaki zamanda ise ailesi tarafından Melisa'ya yoğun olarak egzersiz yapıldı. Fizyoterapi çalışmaları, çok eğlenceli geçti. Hasta, çok dışa dönük ve zekâ olarak gayet iyi durumdadır. Kısa sürede desteksiz yürüyebilir hale gelmesi, müthiş bir manevi tatmin bizim için. Ekip olarak çok mutluyuz” ifadelerinde bulundu.

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.