Memba kalitesinde su çeşmeden  akacak

Memba kalitesinde su çeşmeden  akacak
Milas içmesuyu çalışmaları aralıksız devam ediyor. “Milas ve Yöresi İçme Suyu Temini Projesi” ile Milas ilçesi ve Beçin Mahallesi’nin 2045 yılına...

Milas içmesuyu çalışmaları aralıksız devam ediyor. “Milas ve Yöresi İçme Suyu Temini Projesi” ile Milas ilçesi ve Beçin Mahallesi’nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Haber Merkezi

“Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi” ile Muğla iline bağlı Milas ilçesi ve Beçin Mahallesi’nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

İşletmeye açılan Akgedik Barajı’ndan yıllık 5 milyon metreküp su temin edileceğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “İçmesuyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatları tamamlandığında Milas İlçesi ve Beçin Mahallesinde yılda yaklaşık 100 bin kişiye ilave memba kalitesinde içmesuyu sağlanacak” dedi.

Proje kapsamında 19 bin 640 metre isale hattı, 21 bin metreküp/gün kapasiteli içmesuyu arıtma tesisi, 2 adet içmesuyu deposu ve 1 adet terfi merkezi bulundğunu belirten Yıldız, “Projenin su kaynağı olan Akgedik Barajında depolanan su ile aynı zamanda 14 bin 800 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanmaktadır. Proje kapsamındaki içmesuyu arıtma tesisinde yüzde 90 ve isale hattında yüzde 30 mertebelerinde gerçekleşme sağlanmıştır” diye konuştu.

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.