MEMLEKET PARTİSİ İL BAŞKANI ŞİMŞEK: “BÜYÜKŞEHİR, İÇME SUYU KONUSUNDA SINIFTA KALDI”

MEMLEKET PARTİSİ İL BAŞKANI ŞİMŞEK: “BÜYÜKŞEHİR, İÇME SUYU KONUSUNDA SINIFTA KALDI”
Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, Muğla TV’de Cüneyt Erdan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programına katıldı. Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayarak, Büyükşehir Belediyesi’ni...

Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, Muğla TV’de Cüneyt Erdan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programına katıldı. Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayarak, Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren İl Başkanı Şimşek, “Büyükşehir Belediyesi içme suyu konusunda sınıfta kaldı” dedi.

Muğla Matbaacılık Gazetecilik Şirketi bünyesindeki Muğla TV’de Cüneyt Erdan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programının bu haftaki konuğu Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek oldu. Başkan Şimşek, canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtladı ve bazı açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren İl Başkanı Şimşek, “Büyükşehir Belediyesi içme suyu konusunda sınıfta kaldı. Belediye başkanımız yıllarca ‘50 yıllık su mastar planımız hazır. Sorunumuz yoktur’ diye söyledi söyledi ama biz iki yıldır yaz döneminde sorun yaşıyoruz. Sular kesildikten sonra mesajlar geliyor, arızaların nerede olduğu belli değil. Suyun yetersiz olduğunu söylemek istemiyorlar, arızalar var diyerek geçiştiriyorlar. Bunlara kesin çözüm getirilmeli. Bunlarında çözümü içme suyu barajlarıdır. Sondajlarla, aktarma sularla bu iş çözülmez. Büyükşehir belediyemiz ilçe merkezimiz başta olmak üzere ilçelerde de çözüm üretmelidir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR, İMAR KONUSUNDA VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYOR”

İmar konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşları mağdur ettiğini dile getiren Şimşek, “Muğla nüfusu hızla artan bir il ama bu ilimizde nüfusu artma demek hem konut anlamında hem de ticari anlamda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılanması gerekiyor.  Muğla Büyükşehir Belediyesi imar konusunda vatandaşları mağdur ediyor. Bu konuda çalışma yapılmıyor. Mesela Bayır Belediyesi ve Kafaca Belediyesi döneminde açılmış olan ticari alanlar dolmak üzere. Vatandaşlar bizleri arayarak yardım istiyor ticari alan yapmak istiyoruz diye ama yer yok. Çünkü yetki Büyükşehir Belediyesine ait. Büyükşehir belediyesi yeni alanlar yaratmak zorunda ama yapılmıyor” dedi.

“NARENCİYE ÜRETİCİSİNE DESTEK OLMALI”

Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal alanda da vatandaşa destek olmadığını dile getiren Memleket Partisi Muğla İl Başkanı İbrahim Şimşek, “8 yıldır Büyükşehir Belediyesi büyük bütçelerle çalışıyor. Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerimiz narenciye ile geçinen ilçelerimiz. Buralarda ne bir meyve suyu tesisi var ne de bir büyük soğuk hava deposu var. Büyükşehir Belediyesi eğer tarıma destek veriyorsa acilen Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman havzasındaki narenciye üreticisine destek olmalı. Gecikmeden yapmalı” diye konuştu.

“ACİLEN KADIN SIĞINMA EVİ YAPILMALI”

Şimşek, aynı zamanda Muğla’da acilen kadın sığınma evinin yapılması gerektiğini söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki imkanları lütuf gibi göstermemesi gerektiğini ve ilçe belediyelerle uyum içinde çalışması gerektiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.