Menteşe Anadolu Lisesi’den bir başarı daha

Menteşe Anadolu Lisesi’den bir başarı daha
Menteşe Anadolu Lisesi, henüz yeni kurulan bir proje okulu olmasına rağmen, uzaktan eğitim sürecinde başarılı olan ve Coronavirüs (Covid-19) salgınında Proje çalışmalarına devam ederek 2020 yılı teklif çağrısı döneminde...

Menteşe Anadolu Lisesi, henüz yeni kurulan bir proje okulu olmasına rağmen, uzaktan eğitim sürecinde başarılı olan ve Coronavirüs (Covid-19) salgınında Proje çalışmalarına devam ederek 2020 yılı teklif çağrısı döneminde İsveç koordinatörlüğünde sundukları, “The Environment We Live in ” (Yaşadığımız Çevre)  başlıklı proje teklifinin kabul edilmesiyle 2021 yılında uygulanacak olan 5 ortaklı Erasmus+ Programına dahil oldu.

Menteşe Anadolu Lisesinin ara vermeksizin çalışmalarına devam etmesi ve Erasmus plus projesinin onaylanması ile çok kısa sürede Avrupa’ya  kapılarını açan ve öğrencilerine yepyeni vizyonlar sunan bir okul durumuna gelmesi Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından takdirle karşılandı.

Menteşe Anadolu Lisesi Erasmus Plus ekibinin proje bilgilendirme kapsamında ziyareti sırasında ,Muğla’da  eğitim-öğretime getirdiği vizyonla Muğla’yı Türkiye’de en üst sıralara çıkaran Pervin Töre uluslararası projelere verdiği önemi ifade ederek bir proje okulunun  öncelikli amacının projelerle öğrencilerine farklı bakış açıları getirmesi olduğunu vurguladı. Öğrencilere farklı ülkelerin kültürlerini tanıma şansı sağladıkları ve kendi kültürümüzü de tanıtma imkanı sundukları için okul müdürü Mehmet Akif Ağır ile Recai Demir, Emin Tek ve Uğur Ulu’dan oluşan Erasmus Plus Proje ekibini kutladı ve okulun başarılarının artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

Menteşe Anadolu Lisesi Erasmus +  Proje ekibince yazılarak İsveç’ten sunulan ve kabul görerek hibelendirilen,  Hollanda, Litvanya Türkiye ve Hırvatistan ortaklığında, 2020-2021 yılları arasında sürecek olan 2020-3-SE02-003005 numaralı, “The Environment We Live In – Yaşadığımız Çevre” isimli projenin amacı dans, resim, müzik, drama, şiir, fotoğrafçılık, reklam, film gibi sanatsal kanalları kullanarak çevre kirliliği, aşırı tüketim ve bunların sonuçlarına, çevreye olan zararlarına dikkat çekmek ve insanlarda farkındalık uyandırmak.

Bu proje kapsamında okul proje ekibi öncülüğünde seçilecek öğrencilerle birlikte Çevre Temizliğine gidilecek ve okul toplumunda farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinliler düzenlenecek.

Çevre kirliliğini ön plana çıkararak bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlayan Projede Menteşe Anadolu Lisesinden seçilen öğrenciler 5 ülkeden oluşan grup içerisinde yer alarak İsveç’in Vasteros kentinde Eylül ayında Çevre Bilinçlendirme Etkinliklerinde ve kültürel faaliyetlerde görev alacak. Muğla’nın geleneksel dans figürlerinin de kullanılacağı bu etkinliklerde Vasteros kentinde şehir meydanında tüm grupça dans gösterisi sunulacak.

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.