Menteşe Ekiplerinden Hava Kirliliği Denetimi

   Menteşe Ekiplerinden Hava Kirliliği Denetimi
Kış ayına girmemiz ile birlikteMenteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mahalli Çevre Kurulu kararı doğrultusunda hava kirliliği denetimlerine...

Kış ayına girmemiz ile birlikteMenteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mahalli Çevre Kurulu kararı doğrultusunda hava kirliliği denetimlerine başladı.

Yapılan denetimlerle ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, hava kirliliğine hassas 1. Derece Bölge sınıfında yer alan Menteşe’de hava kirliliği denetim ekibi oluşturulduğunu belirterek, “Katı yakıt ile ısınan binalarda, kullanılan yakıtların Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına uygunluğu, yakma tekniğinin uygunluğu, baca temizliğinin yapılıp yapılmadığı, Belediye ekiplerince denetleniyor. Denetim esnasında Belediye ekiplerince, kalorifer yakma talimatnamesi, kazan ve baca temizliği belgeleri, ateşçi belgesi ve kullanılan yakıtın belgesi (fatura vb.) belgeler kontrol ediliyor. Yapılan kontroller ve denetimler ekipler tarafından tutanak altına alınıyor. Bu tutanaklar, belirli periyotlar ile ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, asıl yetkili merci olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderiliyor. Belediye ekiplerin apartman sorumlularına hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için apartman girişlerinde uygun bir alanda, Yönetici ve Apartman Görevlilerinin iletişim bilgilerini mutlaka bulundurması gerekiyor” dedi.

Kül Tankları Yerleştirilmeye Başlandı  

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kış döneminin başlamasıyla birlikte Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sobayla ısınma sağlanan ev ve işyerlerinin bulunduğu bölgelere, kül tankları yerleştirildiğini belirterek, “Kül tankları uygulamamız ile atılan soba küllerinin, evsel atıklar ile karışarak çöp konteynırlarında, çöp arabalarında ya da çöp alanlarında olası bir yangın oluşturmasını önlemeyi hedefliyoruz. İlk etapta 200 adet kül tankını ilçe merkezimize yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, soba kullanılan ev ve işyerlerinin bulunduğu bölgelere de kül tankı yerleştiriyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.