Menteșe Felç Oldu

Menteșe Felç Oldu
FERDİ YAVUZ- Yaklașık 1saat süren sağanak yağış Menteșe'yi felç etti. Muğla’nın Menteșe İlçesi’nde bazı ev ve işyerlerini sel suları bastı....

FERDİ YAVUZ- Yaklașık 1saat süren sağanak yağış Menteșe'yi felç etti. Muğla’nın Menteșe İlçesi’nde bazı ev ve işyerlerini sel suları bastı. İtfaiye ekipleri su baskınlarına müdahalede zorlandı. Yağış dolayısıyla Menteşe’de yollar gölete döndü. Araçlar zorlanarak ilerledi. Menteșe İlçesi'nin alt yapı sistemi yağışa karșı yine mağlup olurken, meydana gelen su baskınları vatandașları isyan ettirdi. Sağanak yağış neticesinde çok sayıda ev ve işyerini kullanılamaz hale getirdi.

Menteșe Felç Oldu

Muğla’nın Menteşe İlçesinde önceki gün aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Göle dönen Menteşe sokaklarında vatandaşlar uzun süre kapalı alanlarda beklemek zorunda kaldı, . Araç sürücüleri zorlanarak ilerledi.  İș yerini su basan bir esnaf isyan etti.  Mağdur olduklarını belirten esnaf; “ Zararım çok büyük. 8 senedir bu depoyu kullanıyorum.  Zararımızın tespiti şuanda mümkün değil. İtfaiye suyu boşaltmaya çalışıyorlar. Bu su atık sistemi yapıldıktan sonra sular birikmeye başladı. Belediye gerekli yerlere atık su gideri koymadı. Belediye görevlileri gelince gidip direk o beton sistemi kırdılar, delik açtılar ve bütün sel suyu oradan gitti. Tek mağdur olan ben değilim yan tarafım ev. Evin içi berbat halde. Evin içiresi sel suyuyla doldu. Bizlere yazık değil mi?"dedi.

Alt Yapı Sistemi Yağışa Karșı Yine Mağlup Oldu!

 Menteșe İlçesi'nin alt yapı sistemi, yağışa karșı direnemedi ve yine mağlup oldu. Su baskınlarından dolayı vatandaşlar isyan ettirdi. Menteșe'de bazı ev ve işyerini kullanılamaz hale geldi. Alt yapı sisteminin yetersiz kaldığı Menteșe'de, 250 öğrencinin eğitim gördüğü özel bir gelişim rehabilitasyon merkezinin olduğu binada yağıştan zarar gördü. Öğrencilerin derste olduğu saatlerde bahçeyi ve binanın bodrum katını su bastı. Öğrencilerin oyuncakları sel sularında yüzdü.

Menteșe Felç Oldu

Evini sel suları basan bir vatandaş evinin kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Eve geldiğinde evinin tamamen su altında kaldığını söyleyen vatandaş; “Ben olay olduğunda evde yoktum. Geldiğimde evim tamamen su altındaydı. Evimde 4 saattir suyu çıkarmaya çalışıyorlar ama hala daha her yer su dolu. Bu olay alt yapı eksikliğinden dolayı oldu. Belediye’nin suçu bu. Zararım ne kadar bilinmez. Evde kullanılacak eşya kalmadı. Zararımızı belediyenin karşılamasını bekliyoruz. Yetkililer bir şey yapsın. Kim bizi mağdur ettiyse onları şikâyet edeceğiz. Mahallenin haline bakın. Savaş alanı gibi oldu. Bu, atık su sistemi yüzünden kaç insan mağdur oldu.” Dedi.

Bu haber toplam 623 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.