Menteşe Gençlik Kollarında Atasever dönemi

Menteşe Gençlik Kollarında Atasever dönemi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menteşe İlçe Gençlik Kolları Kongresi yapıldı. Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede mevcut Menteşe Gençlik...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menteşe İlçe Gençlik Kolları Kongresi yapıldı. Konakaltı Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede mevcut Menteşe Gençlik Kolları Başkanı Mehtap Bozyer aday olmazken, yeni Gençlik Kolları Başkanı Feriştah Atasever Kaşıkçı oldu.

Sinem Karakaya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menteşe Gençlik Kolları Kongresi Konaklatı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut Menteşe Gençlik Kolları Başkanı Mehtap Bozyer aday olmazken, yeni Gençlik Kolları Başkanı Feriştah Atasever Kaşıkçı oldu.

Kongreye CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Sandıkcıoğlu, CHP Kadın Kolları Menteşe İlçe Başkanı Şule Aycan, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin ve gençlik kolları mensupları katıldı.

Kongre Suriye’de rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra divan oluşturulmasının ardından faaliyet raporu ve çalışma raporu okundu. Gündem oluşturulmasının ardından tek aday olan Feriştah Atasever Kaşıkçı, Menteşe İlçe Gençlik Kolları’nın yeni başkanı oldu.

Görevini devreden Mehtap Bozyer yaptığı konuşmada, “Görev aldığım süre içerisinde ilçe örgütümüz, kadın kollarımızla birlikte Menteşe’mizin 66 mahallesinde partimizin vermiş olduğu görevlerde gece gündüz demeden çalıştık. Yorulmadan benimle birlikte mücadele eden yoldaşlarıma teşekkür ederim. Yeni seçilecek arkadaşıma görevinde başarılar diler, her zaman birlikte mücadele edeceğimizi inandığımı belirtmek isterim” dedi.

CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ise, “Gençler, partilerimizin yapı taşlarıdır. Bu yapı taşları doğru döşenmezse sağlıklı bir yapı olmaz. O yüzden biz gençlere örnek olmaya çalışıyoruz. Doğru yolda ilerlemeleri konusunda özverili davranmaya çağırıyoruz. Partimizi bir ağaç olarak düşünürsek bu ağacın kökleri de gençlerdir. Eğer bu kökler güçlü olursa ağaçta o kadar sağlam olur” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise konuşmasında Kötekli’deki öğrencilerle içli dışlı olunmasının önemine vurgu yaparak, “Bizler Menteşe’de bir aileyiz. Ben hep öncelikle birlik ve beraberliği ön planda tuttum. Bu yapı da başarılı olduğumuzu gördüm. Son seçimlerde aldığımız oyla da özellikle Menteşe’de yüzde 55’e yakın bir oyla seçildik. Bunu sizlerle beraber başardık. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlik ve beraber olduğumuz için başardık. Seçimlerde Kötekli çok önemliydi. Bağımsız olan aday her yere kendi afişleriyle donatmıştı. 40 bin tane öğrenci var Kötekli’de. Hepsi gurbette, 81 ilden geldi. Memleketlerine gittikleri zaman Menteşe’deki CHP’yi anlatacaklar. O yüzden onlarla devamlı içli dışlı olmak zorundayız. Bir şeyler yaptık ama istediğimiz gibi yapamadık. Yeni yönetimle beraber inşallah Kötekli’de daha aktif olacağız. Eksiklerimize bakalım, geleceğe bakalım. Makam hep ikinci planda bizim için. 13 ilçenin içinde en yüksek oyu alan Menteşe, siz gençler sayesinde alındı. Yine kadın adayı görmek çok güzel. İl başkanına kadar kadınları aramızda görmek isteriz. Kadın milletvekili çıkacağı günleri görmek dileğiyle hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İdlip’te şehit olan askerlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan yeni Gençlik Kolları Başkanı Feriştah Atasever Kaşıkçı da, “ Partim, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak hak, hukuk ve adalet arayışımızın gençlerimizin ve kadınlarımız üzerinden çok daha büyük kitlelere ulaştırmak adına bir nebze de olsun katkı sunabilmenin dileğiyle gençlik örgütümüzün başkanlığına adayım. Siyaset dediğimiz olgu aslında insanın var olma felsefesi. Öte yandan taciz illetinden dolayı en güvenli limanın dediğim ülkemde yaşamaktan korkar oldum. Öğrenciler gönül rahatlığıyla okula gidemiyor, çocuklar çocuk hevesleriyle sokakta oynayamıyor, kadınlar bu yüzyılda hala yaşam savaşı veriyor. Bütün bunların sebebi olan kişiler bilmeli ki, bizim bıçağımız kemiğimizi deldi. Bu gençlerin artık susacak, dinleyecek sabra değil aklı, bilimi, kalemi, kitabı, aşkı ve sevgiyi kuşanarak mücadele edecek güce ihtiyaçları var. Bizler bu mücadelemizi ülkemizin dünü, bugünü v yarını olan kuruluşun ve kurtuluşun iradesi Cumhuriyet Halk Parti’mizde terimizin son damlasına kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Menteşe İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı:  Feriştah Atasever Kaşıkçı, Hayri Akkaş, Ahmet Aksoy, Uğur Altınsoy, Eda Ayhan, İsmet Demirtaş, Aytül Güldürür, Hüseyin Karataş, Damla Siner, İrem Yavuz ve Serkan Yücel.

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.