Menteşe Kadın Platformu: “İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”

Menteşe Kadın Platformu: “İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”
Menteşe Kadın Platformu, "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz" diyerek Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda  İstanbul Sözleşmesi hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı...

Menteşe Kadın Platformu, "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz" diyerek Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda  İstanbul Sözleşmesi hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmıştı. Menteşe Kadın Platformu, Sınırsızlık Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasını protesto ederek, basın açıklaması gerçekleştirdi. Menteşe Kadın Platformu adına basın açıklamasını Tuğçe Arslan okudu.

Sözleşmenin feshedilmesinin hemen ardından sadece bir günde 6 kadının katledildiğini söyleyen Tuğçe Arslan, “Bir kadın boşanmak istediği eşi tarafından yakılmaya çalışıldı, bir kadın eski erkek arkadaşı tarafından kapısının önünde kıskançlık bahane edilerek öldürüldü ve daha nicesi şiddete maruz kaldı, yaşamdan koparıldı. Biz kadınlar evde, işte, sokakta korkmadan, şiddete uğramadan, çalışmak, yürümek ve yaşamak istiyoruz. Kadınların yıllardır dişi ile tırnağı ile verdiği mücadele sonucunda kazandıkları haklarını ne tek adama ne de ataerkil sisteme bırakmayacağız. Hayatlarımızı ve haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve ölüme mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi mor çizgimizdir, sözleşme halen yürürlüktedir. Sözleşmeden çekilme kararını tanımıyoruz ve İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM”

Prosedürlere uyulmadan alınan kararın yok hükmünde olduğunu dile getiren Tuğçe Arslan, “24 Kasım 2011’ de TBMM’ de 247 vekilin 246 kabul, 1 çekimser oyu ile kabul edilen sözleşmenin tek adamın gece yarısı kararıyla kaldırılması mümkün değildir. Anayasanın 104. Maddesi açıktır; temel hak ve özgürlükler konusunda kararname düzenlenemez. Anayasa’ da Sözleşmede kararlaştırılan çekilme prosedürlerine de uyulmadan alınan bu karar yok hükmündedir” dedi.

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.