Menteşe Kent Konseyi, “65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırılmalıdır!”

Menteşe Kent Konseyi, “65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırılmalıdır!”
Menteşe Kent Konseyi, pandemi sürecinde normalleşmeye giderken 65 yaş üzeri vatandaşlarında sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi.Coronavirüs...

Menteşe Kent Konseyi, pandemi sürecinde normalleşmeye giderken 65 yaş üzeri vatandaşlarında sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Coronavirüs salgını dolayısıyla konulan yasakların bir çoğu normalleşme sürecine girilmesiyle kaldırılmaya başlandı. Normalleşme sürecine giderken, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve belirli günlerde çıkabilecekleri bildirildi. Menteşe Kent Konseyi Başkanı Vehip Keskin konuyla ilgili açıklamada bulundu. Keskin yaptığı açıklamada, “sınırlı saatlerde dışarı çıkabilen büyüklerimizde hareketsizliğe, güneş ışığından yararlanamamaya bağlı kas kaybı, kemik erimesinin hızlanması, hareket kabiliyetinin azalması, bilişsel ve zihinsel yeteneklerin kaybı, hareketsizliğe bağlı pıhtılaşma sorunları, ciddi psikolojik sıkıntılar baş göstermiştir.” İfadelerini kullandı.

Menteşe Kent Konseyi Başkanı Vehip Keskin’in açıklaması şu şekilde: “65 yaş üzeri büyüklerimize uygulanan sokağa çıkma yasağında 2 ayı geçmiş bulunuyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından, COVID 19 nedeniyle tedavi gören hastaların yaş, cinsiyet, coğrafi bölge vs gibi epidemiyolojik özellikleri hakkında kamuoyuna bilgi verilmediği için bu konuda kesin bilgimiz olmamakla beraber, toplumda virüs yükünün yoğun olduğu günlerde başlatılan uygulamanın; büyüklerimize bulaşın azaltılması, COVID 19 nedeniyle hastaneye yatışlarının azaltılması ve COVID 19 nedeniyle ölümlerinin azaltılması açısından yararları olduğu düşünülmektedir.

Bununla beraber, sürecin uzaması ve 70 güne ulaşmasıyla beraber iyi niyetle başlayan uygulamanın komplikasyonları belirginleşmeye başlamıştır. 2 ayı geçen sürede sadece son 3 haftada sınırlı saatlerde dışarı çıkabilen büyüklerimizde hareketsizliğe, güneş ışığından yararlanamamaya bağlı kas kaybı, kemik erimesinin hızlanması, hareket kabiliyetinin azalması, bilişsel ve zihinsel yeteneklerin kaybı, hareketsizliğe bağlı pıhtılaşma sorunları, ciddi psikolojik sıkıntılar baş göstermiştir. Şu andan sonra 65 yaş üstü büyüklerimize sokağa çıkma yasağının devamı ve ne zaman sonlanacağının bildirilmemesinin, yarardan çok zarar getireceği farklı branşlardan birçok otör tarafından da kabul edilmektedir. Bunun yanında işletme sahibi 65 yaş üzeri insanlar dışarı çıkabilirken, işletme sahibi olmayanlara neden bu iznin verilmediği anlaşılamamıştır. Yapılması gereken, anayasadaki eşitlik ilkesine de aykırı bu uygulamanın sürdürülmesi yerine, maske takma, sık el yıkama ve sosyal mesafe kurallarına uyulması koşuluyla büyüklerimizi hayata dahil etmektir.”

Bu haber toplam 513 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.