Menteşe Kent Konseyi Yılın İlk Toplantısı Gerçekleştirdi

Menteşe Kent Konseyi Yılın İlk Toplantısı Gerçekleştirdi
Menteşe Belediye Meclisi Ocak Ayı olağan toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda İstanbul Üniversitesinde öğrencilerin indirimli yemek haklarının rektörlük...

Menteşe Belediye Meclisi Ocak Ayı olağan toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda İstanbul Üniversitesinde öğrencilerin indirimli yemek haklarının rektörlük kararıyla kısıtlanması ardından, yaşanan üzücü olaylara değinildi.

Gerçekleştirilen Ocak Ayı Meclis toplantısına Menteşe Kent Konseyi adına Başkan Vehip Keskin ve Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Yapıcı katıldı.

Menteşe Kent Konseyi  Başkanı Vehip Keskin, gündeme ilişkin yaptığı konuşmada, Kent konseyinin merkezi yönetim, yerel yönetim ve sivil toplumun hemşehrilik hukuku çerçevesinde bir araya geldiği yapılar olduğunu, kent konseyinin temel görevinin kentin ve kentlinin, kentin asli sahibi olmaktan kaynaklı haklarını korumak olduğunu, bu amaçla tüm vatandaşları ilgilendiren konularda Kent Konseyi delegeleri ve Menteşe halkının görüş ve talepleri doğrultusunda, hukuki destek de alınarak Kent Konseyi rapor ve görüşleri oluşturulup ilgili kurumlara iletildiğini belirtti.  Başkan Keskin, Bu noktada, Menteşe Kent Konseyinin, 3 aydır belediye meclisinde yer almasının Menteşe için bir ilk ve demokratik katılımcılık açısından önemli bir adım olduğunu, ancak bunu bir adım daha ileri taşımanın ve belediye meclisi gündemiyle ilgili Kent Konseyi görüşlerinin ilgili maddeler oylanmadan önce Meclis’te değerlendirilmesinin anlamlı olacağını vurguladı.

Menteşe Kent Konseyi, İstanbul Üniversitesinde öğrencilerin indirimli yemek haklarının rektörlük kararıyla kısıtlanması ardından yaşananlar ve Sibel Ünli isimli öğrencinin hayatına son vermesinin son derece üzücü olduğuna değindiler.

Kent Konseyi, Yaşanan olayın her ne kadar ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun ve ülke kaynaklarının kullanımındaki tercihlerin sonucu olmasının yanında, bu konuda temel sorumluluk, merkezi hükümete ait olsa da, yerel ölçekte benzer üzücü durumların Muğla’da yaşanmaması ve öğrenci kenti Muğla’nın “Öğrenci Dostu Muğla” olması için başta Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi ve ilgili il müdürlükleri olmak üzere üzerlerine düşen görev ve sorumluluklar olduğunu belirttiler.

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.