Menteşe Kent Konseyi’nden başarılı okçulara ziyaret

Menteşe Kent Konseyi’nden başarılı okçulara ziyaret
Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Muğla’nın Yatağan İlçesi Bencik Mahallesi’ndeki Muğla Büyükşehir...

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Muğla’nın Yatağan İlçesi Bencik Mahallesi’ndeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı sporcularını ziyaret etti.

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl başarılı kadınları gündeme taşımak amacıyla Muğla’nın Yatağan İlçesi Bencik Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı 4 uluslararası 172 ulusal madalya taşımış genç sporcuları ziyaret etti.

Ziyarete Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinden Başkan Dilek Bulut, Av. Alev Öztürk, Prof. Dr. Özlem Şahin Güngör, Ecz. İlkay Yıldız Memiş ve Menteşe Kent Konseyi Başkanı Dr. Vehip Keskin katıldı.

“Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlarının Birlikte Dayanışma ve Mücadele günü nedeniyle yapacağımız etkinlikler kapsamında bu yıl başarmış kadınları gündeme taşıyarak kadının gücünü göstermeyi hedefledik” denilen açıklamada Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu şu ifadelere yer verildi; “Çok yakınımızda, Yatağan İlçemizin Bencik Köyünde üst üstte aldıkları madalyalarla tüm Türkiye’nin gözü üstlerinde olan, söylerken bile gurur duyduğumuz, kentimize tam 4 Uluslararası 172 Ulusal madalya taşımış genç kızlarımız yanı başımızda yaşıyordu. Mitolojik olarak bu bölgede yaşamış Tanrıça Artemis ok atmasındaki ustalığı ile bilinir. Güneş ve ay ışıkları onun sembolüdür. Artemis’in ışıklarının üstüne düştüğü, ok atmaları ile ünlü pırıl pırıl genç kızlarımızı ziyaret ettik. 2010 yılında bu minicik köyde, özverili, kocaman yürekli bir hekimin Dr. Ejder Sözen’nin kısıtlı olanaklarla başlattığı müthiş hikayenin kahramanları ile tanıştık. Oturduğumuz odanın dolapları madalyalar ve kupalarla doluydu. Ama biz orada alınan yüzlerce madalyadan çok daha değerli olan, genç kızlarımızın yüreklerindeki ışığı, sözcüklerine yansıyan özgüvenlerini, o kocaman okları tutuşlarındaki cesareti, tam on ikiden vurdukları hedefleri gördük. Pembe duvarları da kalıpları da çoktan kırmışlardı.”

SÖYLEŞİYE DAVET

Öte yandan 10 Mart Salı günü Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı’nın katılacağı söyleşiye Muğla halkını davet eden Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisince yapılan açıklamada, “Onları size anlatmak için kelime aramayacağız. Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak “8 Mart Dünya Kadınlarının Birlikte Dayanışma ve Mücadele Günü” etkinliklerimiz kapsamında 10 Mart Salı günü saat 18.00’de Konakaltı Kültür Merkezi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Karya Kadın Derneği olarak düzenlediğimiz “Kendi Hikayesini Yazanlar; Başarmış Kadınlar” söyleşimizin ilk bölümünde Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı sporcuları olan; Sevda, Gülçin, Hazal, Songül ve Meltem bizimle hikayelerini paylaşacaklar. Yeniden ve baştan bu hikayenin nasıl yazıldığını dinlemek ve başarmanın nasıl mümkün olduğuna tanıklık etmek için hepinizi bu söyleşiye bekliyoruz” denildi.

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.