Menteşe Kent Konseyi’nden halka çağrı

Menteşe Kent Konseyi’nden halka çağrı
Menteşe Kent Konseyi Corona virüs tehlikesine karşı halka çağrıda bulundu. Ülke genelinde yaşanan Corona virüse karşı önle alınması gerektiğine vurgu...

Menteşe Kent Konseyi Corona virüs tehlikesine karşı halka çağrıda bulundu. Ülke genelinde yaşanan Corona virüse karşı önle alınması gerektiğine vurgu yapan Kent Konseyi’nce, vatandaşın günlük alışkanlıklarında değişiklik yapması gerektiği belirtildi.

Sinem Korkmaz

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün ülke genelinde görülmesinin ardından, vatandaşların bu süreç içerisinde önem alması için sürekli çağrılar yapılıyor. Menteşe Kent Konseyi de, Corona virüs tehlikesine karşı ‘halkımıza çağrı’ başlığı altında alınması gereken önlemleri yayınladı.

Menteşe Kent Konseyi’nce yayınlanan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Corona virüsün yayılımını önlemek için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bu amaçla yakın teması önlemek için, 16 Mart 24.00’den itibaren umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştur. Bu tedbirlerin amacına ulaşması için günlük alışkanlıklarımızda da değişiklikler yapmamız gerekmektedir. Hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak ve salgının yayılımını önlemek için; zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmayalım, kapalı ortamlara girmemeye çalışalım, diğer insanlarla iletişim kurarken aramızda en az 1 ideali 2 metre güvenli mesafe bırakalım. Yaşlılarımızı, eş, dost, akraba ziyaretlerimizi erteleyelim. Misafirliğe gitmeyelim, eve misafir kabul etmeyelim. Çay saati, kahve saati, altın günü, doğum günü gibi etkinlikleri salgın geçene kadar yapmayalım. Yurtdışından ve özellikle umreden dönen yakınlarımız varsa 14 gün dolmadan ziyaret etmeyelim, onları da dışarı çıkmamaları konusunda uyaralım.”

Bu haber toplam 678 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.