Menteşe Kent Konseyi’nden “sokakları büyüklerimize bırakalım” çağrısı

Menteşe Kent Konseyi’nden “sokakları büyüklerimize bırakalım” çağrısı
Menteşe Kent Konseyi, Coronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması kalkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için, ‘10 Mayıs pazar 11.00-15.00...

Menteşe Kent Konseyi, Coronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması kalkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için, ‘10 Mayıs pazar 11.00-15.00 arası sokakları büyüklerimize bırakalım’ çağrısında bulundu.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması belirli bir zaman dilimi için kalktı. 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arasında 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek. Bu kapsamda Menteşe Kent Konseyi, ‘sokakları büyüklerimize bırakalım’ diyerek çağrıda bulundu.

Menteşe Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “10 Mayıs Pazar günü hem uzun süreden beri ilk kez sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması, hem de 65 yaş üzeri büyüklerimizin de tam 51 gün sonra ilk kez saat 11.00-15.00 saatleri dışarı çıkabilecek olması nedeniyle, bugüne kadar salgından önemli ölçüde koruyabildiğimiz büyüklerimiz için bulaş riski doğmuştur. Uzun süredir evlerinden çıkamayan büyüklerimizin, kaybettikleri kas güçleri, hareket kabiliyetleri, psikolojik ve zihinsel yetileri açısından; temiz hava almak, güneşten yararlanmak, yürüyüş yapabilmek büyük önem taşımaktadır.  Tüm bu nedenlerle, 65 yaş altı hemşehrilerimizden 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında acil ve zorunlu bir durum olmadıkça dışarı çıkmamalarını, bu saatleri 65 yaş üstü büyüklerimiz ve refakatçileri için ayırmalarını rica ediyoruz. Dışarı çıkacak büyüklerimiz ve refakatçilerine de mutlaka maske takmalarını, mümkün oldukça diğer insanlarla sohbet etmemelerini ve aralarında en az 2 metre mesafe bırakmalarını önemle hatırlatıyoruz.”

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.