Menteşe Kent Konseyi’nden Üniversite Öğrencilerine Çalışma Grubu

Menteşe Kent Konseyi’nden Üniversite Öğrencilerine Çalışma Grubu
SİNEM KORKMAZ- Menteşe Kent Konseyi Üniversite öğrencileri çalışma grubu kuruyor. 27 Kasım 2019 tarihinde Öğrenciler Konuşuyor, Kent Dinliyor” isimli...

SİNEM KORKMAZ- Menteşe Kent Konseyi Üniversite öğrencileri çalışma grubu kuruyor. 27 Kasım 2019 tarihinde Öğrenciler Konuşuyor, Kent Dinliyor” isimli forum yapan Menteşe Kent Konseyi  Muğla’nın ‘Öğrenci Dostu Kent’ olarak anılmasını sağlamak istediklerini belirttiler.

Üniversite öğrenicilerine yaraşır biçimde, hak ettikleri bir ortamda eğitim görmeleri ve kendilerini Muğla’nın asli bir bireyi olarak görecekleri bir ortamın oluşmasına öncülük etmek istediklerini ifade eden Menteşe Kent Konseyi Yürütme Kurulu;  “Menteşe Kent Konseyi olarak en önemli hedeflerimizden biri, kentimize üniversite eğitimi için gelen öğrenci arkadaşlarımızın; insana yaraşır biçimde, hak ettikleri bir ortamda eğitim görmeleri ve kendilerini Muğla’nın asli bir bireyi olarak görecekleri bir ortamın oluşmasına öncülük etmek, kısacası Muğla’mızın ‘Öğrenci Dostu Kent’ olarak anılmasını sağlamaktır. Bu amaçla yaptığımız çalışmaların sonuncusu 27 Kasım 2019 tarihinde, Muğla’da ve ülkemizde bir ilk olarak gerçekleşen “Öğrenciler Konuşuyor, Kent Dinliyor” isimli forum olmuştur. Üniversite öğrencileri ve kentimizin yöneticilerini bir araya getiren forumda, öğrenci arkadaşlarımızın sorunları tüm boyutlarıyla tartışılmış, forum raporu gereği için ilgili kurumlarla ve de kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Menteşe Kent Konseyi olarak, bu konudaki çalışmalarımızı bir adım daha ileriye taşımak ve üniversitemiz öğrencisi arkadaşlarımızla hemşehrilik hukuku çerçevesinde bir araya gelerek, öğrencilerimizin kendi sorunlarına Kent Konseyi şemsiyesi altında sahip çıkmalarını istiyoruz.

Karşılaştığı sorunları düzeltmek ve hak ettiği ortamda yaşamak isteyen tüm öğrenci arkadaşlarımızı, bu amaçla kurulacak “MENTEŞE KENT KONSEYİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇALIŞMA GRUBUNA” katılmaya çağırıyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlarımız, isim ve iletişim bilgilerini 10 Ocak 2020 Cuma’ya kadar [email protected] adresine mail atabilir ya da 2144880 numaralı telefondan dahili 6321 tuşlayarak Emre Bey’e iletebilirler.” İfadelerini kullandılar.

Bu haber toplam 416 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.