Menteşe kültür şenliği

Menteşe kültür şenliği
Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 4.sünü düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği baca yakma töreni ile başladı. Törende konuşan Menteşe belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Her kesimden vatandaşımızı bir araya getiren...

Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 4.sünü düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği baca yakma töreni ile başladı. Törende konuşan Menteşe belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Her kesimden vatandaşımızı bir araya getiren şenliğimizle temel amacımız; değerlerimize sahip çıkmak, yaşam kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.

Muğla Müzesi önündeki düzenlenen ve Menteşe Belediyesi Halk Oyunları grubunun gösterisiyle başlayan şenlikte daha sonra Menteşe Belediyesi’nin projeleri, yatırımları ve 4 yıl boyunca yapılan çalışmaların gösterildiği video gösterimi yapıldı.

Ev sahibi sıfatıyla törenin açılış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “En büyük değerimiz olan yaşam kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak, değerlerimize sahip çıkmak için Menteşe Kültür ve Sanat şenliğimizin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle, kentimizin tarihine ve kültürüne sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetimizin değerleri, atamızın ilke ve devrimleri ışığında hizmet etmeye, toplumumuzun her kesimiyle iç içe olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ve Muğla Engelliler Derneği halk dansları topluluğu gösterisi yapıldı. Şenlik açılışı, baca yakma töreni ve barış güvercinleri uçurulmasının ardından kortej yürüyüşü ve Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Kitap Fuarının Açılışını Çocuklar Yaptı

Menteşe Belediyesi’nin dördüncüsünü düzenlediği Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Sınırsızlık Meydanında kurulan kitap fuarının açılışı, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve fuara katılan öğrenciler tarafından yapıldı.

Kitap fuarının açılışının ardından Konuk Yazarlar Koray Yersüren ve Emre Gül, fuara katılan kitapseverler için kitaplarını imzalayarak okurlarıyla bir araya geldiler. Kitap fuarına her yaştan vatandaşlar akın ederken, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuk yazarlara şenliğe katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

Menteşe’de Kolpa Rüzgarı

  1. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliklerinde sahne alan Kolpa Menteşelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Gençlerin büyük beğenisini alan Kolpa, şarkılarını alanı dolduran binlerce hayranıyla birlikte söyledi. Konseri eşi ve kızıyla birlikte izleyen Başkan Gümüş, alanı dolduran vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Konser boyunca samimi tavırları ve sahne performansıyla Menteşelilerden tam not alan Kolpa, konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.